סנהדרינק

דרוש בקבוק, פותחן כבר יש

הידעתם שהשבוע חלה בישראל תערוכה שלמה המוקדשת ליין? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר שוחחו על יין, עוד יין, קצת בירה, ושקשוקה מהבילה • פרק 04


עוד שבוע הגיע לסיומו, וכמיטב המסורת, גם הפעם התייצבה הנבחרת המבוסמת קלות של 'סנהדרינק', הלוא הם ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, באולפן של רדיו 103fm, וסיכמו את השבוע בגזרת האלכוהול הישראלי והעולמי רבתי כמו שרק הם יודעים. 

את הפרק הרביעי במספר פתחו השלושה עם תערוכת SOMMELIER 2024, המציגה לראווה את שלל היינות שאסור לנו לפספס השנה. כדרכה בקודש, ניסתה טליה לוין ('מעריב') ששוחחה עם הקבינט המבוסם להימנע גם הפעם משתייה מופרזת, ושוב סיפרה לנו, ולקהל המאזינים, שהמאמצים עלו שוב בתוהו. ליינות שלום. 

גם פיית היין שירה גרנות סיפרה מעט על היין שעשה לה את השבוע, והסבירה למה בחרה להאזין לצדו לשיר הנושא של הסרט 'המבוך', שיצא אי שם בשנות השמונים. ואחרי כל היין, איך אפשר בלי קצת בירה למטיבי לכת? ליאור בלמס, ממבשלי הבירה המוערכים והוותיקים בישראל, שיתף בפרטים על המתרחש במבשלת אלכסנדר, המציעה בירות קראפט מצוינות בנוף הפראי של עמק חפר. 

כדי לסגור את השבוע בכיף, אין ספק שצריך קצת אוכל טוב כדי לא לשתות על בטן ריקה. גם היום, חלק עמנו השף ליאון אלקלעי מניסיונו הקולינרי הרב, והעניק לנו מתכון לשקשוקה בנדיקט של שבת בבוקר. 

מרכיבים:

  • 30 גרם חמאה
  • 15 גרם קמח
  • 50 גרם בצל 
  • 250 מ"ל חלב 
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • פלפל שאטה טחון
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • 300 גרם תרד
  • 8 ביצים 
  • מלח
  • עירית קצוצה
  • סלמון מעושן 
  • חלה 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את החמאה והקמח על להבה נמוכה, עד שמתקבלת רביכה
  • מורידים מהאש ומוסיפים את החלב 
  • מביאים שוב לרתיחה 
  • מוסיפים את התרד ומערבבים
  • מתבלים עם פלפל השאטה, הפלפל השחור, אגוז המוסקט והמלח 
  • מוסיפים את הביצים
  • להגיש עם פרוסת סלמון מעושן 

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

04/04/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris