סנהדרינק

חכו עם החד גדיא

איך הגבתם למתקפה האיראנית בליל שבת? • ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת על הדבש, העוקץ, והיין הרב, רגע לפני חג הפסח • פרק 06


את השבוע האחרון פתחנו בהמתנה דרוכה למתקפה האיראנית. את הבוקר שאחרי כבר התחלנו אחרת לגמרי, בידיעה שהצלחנו להתגבר על המשוכה ולהמשיך הלאה, לצד שלל הדאגות המטרידות אותנו מדי יום.

לרגל סוף השבוע הניצב בפתח, שבו לאולפן 103fm חברי 'סנהדרינק', הפודקאסט שכולו קודש לעולם האלכוהול, הלוא הם ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת, ויחד סיפרו מה שתו השבוע, ומתי. "תודה שהצטרפתם אלינו לעוד פרק על הבר הפתוח שלנו", בירך קיפניס בפתח דבריו. "תיכף נמזוג לכם, וגם לעצמנו, משהו כדי להירגע, כדי להתקרר מהטמפרטורות העולות, משבוע שהחל במתקפת המעופפים מכיוון איראן ומכל הדאגות שנשטפות מהלב ומהראש ברגע שגומעים את השלוק הראשון של הדרינק". 

קצת אחרי תחילת התוכנית, אירחה השלישייה את אסף פז, הבעלים והיינן של יקב ויתקין, זאת לאחר ביקורם בחצרו. רוחות המלחמה השפיעו גם על העיתונאית טליה לוין ('מעריב'), שסיפרה על החלטתה להיגמל מן הטיפה המרה לכמה ימים, עד שהודיעו על שיגור הטילים האיראניים כמובן. מאותו רגע ואילך, הנדר בטל ומבוטל כמובן.  

בסיום התוכנית, תכננו חברי הפרלמנט המכובד לשוחח עם השף ליאון אלקלעי. משהיה בג'ט לג לאחר טיסתו לארץ המגף, הביא יאיר מתכון לכבד הקצוץ המסורתי שלו, במיוחד לקראת חג הפסח הבא לפתחנו. 

מרכיבים:

  • קילו כבד עוף וכבד טלה 
  • בצל 
  • 8-10 ביצים קשות
  • מללפונים חמוצים 

אופן ההכנה:

  • מקרמלים את הבצ עד להזהבה
  • מבשלים את הביצים
  • נותנים לבצל ולביצים להתקרר
  • חותכים את הכבדים לקוביות
  • מטגנים אותן במחבת
  • מוסיפים חצי כוס קוניאק או ויסקי
  • מטגנים לצד הכבדים חצי חבילת חמאה או מרגרינה
  • קוצצים את הכבדים
  • מוסיפים את הבצל
  • מתבלים במלח ופלפל

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

18/04/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris