סנהדרינק

בהסבה לשמאל

לא יודעים מה לשתות בליל הסדר כדי לשכוח מהשאלות המעיקות של הדוד והטרמפ לסבתא באישון לילה? • קיפניס, חוטינר וגת נחלצו לעזרתכם • פרק 07


בלי ששמנו לב, פסח כבר כאן. וכך, באורח פלא, נצא שוב למעין סוף שבוע למרות שבינינו, היינו יכולים לסחוב עוד כמה ימים לפני הרצון הנואש לסופ"ש. אז לקראת החג, לבשו חברי 'סנהדרינק', הלוא הם ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת לבן, ופתחו את הבר רגע לפני שנפקוד את הרכב וניסע לארוחת ליל הסדר. רמז: יהיה פקוק, ויהיה לכם סיר על הברכיים. 

בפתח השעה, שוחחו חברי הפאנל החגיגי משהו עם יעקב בן דוד, מנכ"ל יקב 'יתיר', ושמעו ממנו על המתרחש ביקב במהלך החג. ואיך אפשר בלי סיפור נפלא מהשבוע שחלף על העיתונאית טליה לוין ('מעריב'), ששיתפה בפרטים על הגרסה שלה לביעור חמץ. רמז: יין בשלושה צבעים ופותחן, בהרבה יותר מתרי זוזי. 

אגב, חפצים בדרינק מיוחד וססגוני למרות שאתם מקפידים על מסורת חג הפסח? תומר גורן, המזקק הראשי של מזקקת 'מזקקת מילק אנד האני', הצליח להפתיע אפילו אותנו. וכמיטב המסורת, חלק עמנו השף ליאון אלקלעי את המתכון המיוחד שלו לסלמון מפולפל שתוכלו להכין גם בפסח ולא לחשוש מחמץ.

מרכיבים:

  • 180-200 גרם פילה סלמון לכל סועד 
  • ברנדי 
  • פלפלים אדומים חריפים 
  • שמנת מתוקה
  • מלח
  • עירית
  • חמאה

אופן ההכנה:

  • שמים את החמאה במיקרוגל במשך דקה, ומסירים את הקצף מלמעלה 
  • מוסיפים אותה למחבת
  • כותשים פלפלים ומפזרים אותם על נתחי הסלמון
  • מטגנים את הסלמון במחבת, אך לזמן קצר 
  • יוצקים ברנדי ומדליקים את הדג, ולאחר מכן מוציאים אותו מהמחבת
  • לרוטב שנשאר מוסיפים שמנת, ומערבבים
  • מתבלים עם מלח
  • מחזירים את הסלמון למחבת לחצי דקה
  • מפזרים עירית

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

21/04/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris