סנהדרינק

לחיי העם הזה

באיזה דרינק בחרתם ב'על האש' המסורתי? • קיפניס, חוטינר וגת על הטיפה המרה, השלכות האירוויזיון על מצבת האלכוהול, והחיים עצמם • פרק 09


שבוע לא פשוט עברה מדינת ישראל במונחי התקופה האחרונה, שגם ככה טבולה רובה ככולה בהרבה מאוד סיבות לדאגה. חרף חגיגות העצמאות בעירבון מוגבל, ושלל האירועים המתרגשים עלינו חדשות לבקרים, שבה חבורת סנהדרינק, הלוא הם ניר קיפניס, טל חוטינר (שהתחבר בשלט רחוק היישר מיפן הרחוקה) ויאיר גת אל אולפן 103fm, והזכירו לנו את חשיבותה של הטיפה המרה. באחריות כמובן. 

"יום העצמאות כבר מאחורינו, ואם עד אליו יכולנו להתווכח בינינו באשר למה לעשות ביום הזיכרון וביום החג עצמו, הרי שמעתה אפשר לשוב ולהתווכח גם בהקשרים כלליים יותר", פתח קיפניס. "בינתיים, לצערנו, לוחמים נופלים, אזרחים מפונים או חיים תחת טילים. הבטיחו לנו שאנו פסע מניצחון, גם כמי שלא ממש מאמינים, נראה לי שאני מדבר בשם חבריי שאני אומר הלוואי. הלוואי שיתברר שאנחנו המטומטמים. אני נשבע שנהיה גם מאושרים. עד שזה יקרה, או לא, אין לנו אלא להציע לכם מפלט לשעה קלה אל הבר האפלולי שלנו, זה שבו המוזיקה מתנגנת שקטה ברקע אבל המזגן בפול ווליום". 

עוד לא בחרתם מה לשתות? "אנא מזגו לעצמכם דרינק קטן, מותר לפנק בהרבה קרח, אפילו להניח כוס מים בצד וללגום ממנה בין שלוק לשלוק", ביקש ניר להדגיש. "כי אחרי הכל, כולנו לטוב ולרע, במזרח התיכון". 

גם השבוע, סיפרה העיתונאית טליה לוין ('מעריב') על מעלליה מן השבוע החולף, שכלל אכזבה מהמתרחש באירוויזיון וצריכת אלכוהול בהתאם, והמשיך בנסיעה ליקב צפוני ומצודד עיניים שהותיר בה טעם של עוד. ויפה שעה אחת קודם. 

בסיום התוכנית, כדרכו בקודש, בישר לנו השף ליאון אלקלעי על מתכון נפלא שיפתח לנו את הסופ"ש באנרגיות אופטימליות, והפעם לבריסקט, הלוא הוא חזה בקר

מרכיבים:

  • קילו בריסקט 
  • 3 כפות שמן חמניות
  • כף שמן שומשום 
  • 4 כפות סויה 
  • 4 כפות יין לבן/יין אורז/סאקה
  • רוטב הויסטיר 
  • כף שום
  • כף ג'ינג'ר קצוץ
  • שני כוכבי אניס 
  • שני מקלות קינמון
  • כפית זרעי שומר
  • כפית תערובת חמישה תבלינים 
  • 2 כפיות סוכר 
  • 6 כוסות מים 
  • כף קורנפלור 

אופן ההכנה:

  • חותכים את הבשר לקוביות
  • מטגנים את התבלינים עם השמן והשום
  • מוסיפים את הבשר ואת המים
  • מביאים לרתיחה, ומורידים לאש נמוכה
  • מבשלים לפחות שעתיים (שעה בסיר לחץ)
  • אחרי שעה מוציאים את הבשר ומפרקים
  • מצמצמים את הרוטב לשתי כוסות
  • לוקחים את הקורנפלור ומדללים אותו במים
  • שופכים על הבשר, ומכניסים חזרה לסיר 

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

16/05/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris