סנהדרינק

הגבירה בחום

חייבים איזו כוס בירה אחרי השבוע הלחוץ? • קיפניס, גת וחוטינר שוחחו על הזהב הקצפי, על אוכל כחול לבן, ועל הקשר של כל זה לנתינה • פרק 11


יום חמישי שוב כאן, וזו הזדמנות נהדרת לנוח מעט מענייני דיומא, לשתות משהו, ולהירגע לצד 'סנהדרינק', הפאנל השומר תמיד על מצב רוח טוב וכוס מלאה בהובלתם של ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת. 

"אתם מוזמנים למלא את הכוסות, לעמעם את האורות, להימרח על הספה ולהעביר איתנו את השעה הבאה", בירך קיפניס את העוברים והשבים. לאחר שמילאו כוס ראשונה, שוחחו עם גיא סולומון על מיזם 'בירה קדימה - הבירה החברתית הראשונה', המשלב אנשים עם מוגבלויות בתהליך המרתק של בישול בירה. 

בקרוב ייערך במתחם שרונים החדש פסטיבל 'foodies 2024', שיעשה הרבה כבוד לאוכל הטוב שיש לארצנו המשובחת להציע. לצד העובדה שמדובר במיזם קולינרי רחב היקף, יציעו השפים הגדולים של ישראל מבחר מנות מצוינות במחירים נגישים במיוחד. ניב ברנשטיין, הבעלים של 'פיצה פוזה' ברעננה, סיפר מעט על האירוע הקרב. 

לא, לא שכחנו. גם השבוע ביקרה פיית היין באולפן של 103fm, וסיפרה על היין שעשה לה את השבוע, לצד שיר שהזכיר לה את הדבר החשוב ביותר, בייחוד בימים אלה: לנשום. ואם אפשר לעשות זאת ליד בקבוק יין בטמפרטורה קרירה מעט, מה טוב. 

כמיטב המסורת, את התוכנית חתם השף ליאון אלקלעי, וחלק עמנו מתכון ללזניית טרי קולור, בצבעים שנלקחו היישר מארץ המגף. 

מרכיבים:

  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות
  • 4 שיני שום
  • שמן חמניות
  • כפית אורגנו יבש
  • צרור בזיליקום טרי
  • דפי לזניה יבשים 
  • 500 גרם גבינת מוצרלה
  • 500 גרם ריקוטה פרסקה
  • חמאה
  • מעט חלב
  • כפית אגוז מוסקט
  • חצי כפית פלפל לבן
  • מלח 
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת  

אופן ההכנה:

  • מתבלים את העגבניות המרוסקות במלח
  • ממיסים את החמאה ומוסיפים את אגוז המוסקט והפלפל הלבן
  • מוסיפים את המוצרלה והריקוטה, ולאחר מכן את החלב
  • מתחילים לסדר את השכבות (גבינה, עגבניות ועלי בזיליקום על שכבת העגבניות)
  • אופים ל־40 דקות ב־160 מעלות
  • מוסיפים מעט מוצרלה מעל, ומעלים את התנור ל־200 מעלות

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

30/05/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris