"ברוכים הבאים אל הפאב שלנו", פתח קיפניס. "אתם מוזמנים לשבת ולהצטנן מעט ומהמזגן שיאיר הגיע לפני שנה כדי להדליק. עוד מעט ננקז את שאריות הבירה מהצנרת כדי שנגיש לכם בירה טרייה וכיפית, קודם כל בשביל להירגע, אפילו אם אתם יותר בכיוון של 40 אחוז ומעלה. תיכף נפעיל את המוזיקה ונציע לכם משהו קטן לנשנש".
בפתח הפרק הנוכחי, בדיוק במהלך שתיית הכוס הראשונה, שוחחו חברי הפאנל עם יוגב צדוק מיקב רמת הנגב, ושמעו על תחושותיו נוכח זכיית היקב במדליית פלטיניום היוקרתית בתחרות 'דקנטר' הבינלאומית, זאת עם אקסודוס גרנד רזרב 2018, אחד מזני רמת הנגב.
חרף היין הישראלי המצוין, הזוכה לתשואות גם ברחבי העולם, מצויים היקבים הישראלים במצוקה כלכלית בעקבות המלחמה וההסלמה בשלל הזירות. אחד מהיקבים הישראליים האיכותיים כל כך הוא 'יקב אסף' הממוקם בקדמת צבי שברמת הגולן, שבעקבות ירי חיזבאללה לא שוקק חיים כבעבר. לידור שוקרון, מנהלת היקב, הכולל גם בקתות אירוח עבור העוברים והשותים, סיפרה על הלך הרוח במקום מפרוץ המלחמה.
"שומעים צפון, נבהלים ולא מגיעים", תיארה. "אני מבינה את זה, מרחוק זה תמיד נראה יותר מפחיד. אנחנו חיים פה, וחודשים רבים ניתן היה להגיע ולבקר. השער פתוח, אבל לא הרבה אנשים נכנסים". אגב, אם פחות נוח לבקר בצפון בתקופה זו, זה ממש לא אומר שלא תוכלו ליהנות מיינות יקב אסף, שיגיע אליכם עד הבית. נשמע מעניין? לחצו על הקישור.
בינינו, אי אפשר לומר את המילה יין מבלי לחשוב על טליה לוין, עיתונאית 'מעריב'. בפרק אקסלוסיבי זה סיפרה מה קרה כשבני משפחתה, שפחות מזוהים ממנה עם הטיפה המרה והנפלאה, החליטו לחגוג יום את הולדתה לצד שמפניה עתיקה ואיכותית. ההשפעה לא בוששה לבוא.
בסיום, גם הפעם, חלק עמנו השף ליאון אלקלעי מתכון משובח לסוף השבוע היישר מארצות הברית, ידידתנו משכבר הימים והפעם: סמאש בורגר, הלוא מדובר בהמבורגר פחוס ונפלא באותה מידה.
לחיים!
עריכה: מיכל קדוש