סנהדרינק

הביקוש לאלכוהול לא מסתיים אף פעם

גם אתם שתיתם את כל הבית במהלך ההמתנה המתוחה לתקיפה? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר גרמו לכולנו להרגיש בנוח עם הצורך בטיפה המרה • פרק 20


היה לנו שבוע מורכב. זה לא השבוע הראשון בנימה זו בתקופה האחרונה, אבל רובנו, אם לא כולנו, בילינו את היום במתיחות איומה בעודנו ממתינים לתקיפת איראן וחיזבאללה. זה הזמן לנסות לשים את הכל בצד, ולמזוג משהו כדי להקל מעט על הלחץ. בדיוק בשביל מטרה נעלה זו, חזרו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, הלוא הם הפאנל של 'סנהדרינק' אל אולפן 103fm, וגרמו לנו להרגיש הרבה יותר טוב. 

"אנחנו פאב שמי שנכס בשעריו מתיישב בלי גינונים, אבל עם הרבה אלכוהול, מבירה קרה שנגיש פה תיכף, דרך יין שממנו נשמח למזוג בכוסות, אפילו את הבקבוקים המובחרים ביותר, ועד למשהו יותר חזק, באזור ה־40 אחוז וצפונה", בירך קיפניס את קהל המאזינים". 

אגב, הידעתם שבירה 'ג'מס' השיקה השבוע בירה נהדרת שעושה הרבה כבוד לצה"ל? דניאל אלון, מנכ"ל 'ג'מס', סיפר על הבירה המופלאה, שחלק מהכנסותיה יוקדש, איך לא, לחיילים היקרים שלנו. ומבירה עברה החבורה ליין, ולפיית היין שירה גרנות, ששבה עם יין ושיר של מאיר אריאל. מה הקשר בין השניים? האזינו וגלו. 

כמיטב המסורת, שוחחה השלישייה עם עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, ושמעו שוב על החלטתה למנן מעט את הרגלי השתייה. עד שאיראן וחיזבאללה הבהירו שהם מתכוננים לתקיפה, ואז הכל בטל ומבוטל כמובן. מסיבות ברורות. ברוח האולימפיאדה, חשפה לוין כי בעולם מקביל, הייתה יכולה לעמוד על הפודיום לאחר טורניר ג'ודו, ולייצג את ישראל בגאווה. גמענו כוס נוספת כדי להתאושש מהבשורה, והבנו יחד מה קרה בדרך. 

בסיום התוכנית, ולאחר הבירות, היין, והאסקפיזם משלל סוגים, הביא השף ליאון אלקעי מתכון ערב לחך לסינטה משודרגת שתזכיר לכם את תאילנד. שימו בצד את העובדה שעניין הטיסות הפך לנקודה רגישה בימים אלה. 

מרכיבים:

  • קילו סינטה
  • קילו מלח גס 
  • ג'ינג'ר קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 2 כפיות של מיץ ליים וגרידת ליים
  • 2 כפות של רוטב דגים
  • 2 כפות סוכר דקלים או סוכר דמררה בהיר 
  • 3 כוסות של עלי נענע, בזיליקום, כוסברה ורוקט
  • 2-3 בצלים ירוקים 
  • 2 בצלצלי שאלוט 
  • 3 פלפלפים אדומים חריפים

אופן ההכנה:

  • צורבים את הסינטה מכל הצדדים על מחבת
  • מדליקים תנור ל־90 מעלות
  • מניחים קערה עם מלח גס בתנור, ומוסיפים את הבשר ל־45 דקות עד שעה
  • מוציאים את הסינטה, נותנים לה להתקרר מעט וחותכים אותה ל־4 רצועות דקות
  • מערבבים את מרכיבי הרוטב, פורסים את הבצלים ומוסיפים את הפלפלים החריפים 
  • יוצקים את הרוטב על הבשר 

לחיי ימים טובים הרבה יותר. 

עריכה: מיכל קדוש 

08/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris