סנהדרינק

שנינו יחד תחת מטריית קוקטייל אחת

ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר בירכו לשלום את ט"ו באב בצל הדאגות הרבות • וגם: האם ידעתם שישנו בר יין נהדר מול מעון רה"מ? • פרק 22


חמישי שוב כאן, וזו הזדמנות נהדרת לעצור רגע את שטף המחשבות המורכבות, השגרה השוחקת ואינסוף הטרדות המלוות אותו כבדרך קבע. ואם כבר עוצרים, אז כדאי לעשות זאת לצד דרינק צונן, בתקווה שישכיח לפחות מעט מהמתרחש. גם היום, החמישי השבוע, שבו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר למקום מושבם ב'סנהדרינק', הבר המעוטר של 103fm, ושבו עם בשורות. אגב, אל תשכחו שחגגנו השבוע גם את ט"ו באב. בערך. סיבה נוספת לשתות. 

"ברוכים הבאים לפאב שלנו, היכנסו מהר ובבקשה תסגרו היטב את הדלת לפני שיברח לנו המזגן וייכנס החום של סוף אוגוסט", בירך קיפניס תחילה. "תראו איזה יופי סידרנו לכבודכם היום: עם ברזים שבהם בירה צוננת, עם ערימות של קרח, עם כמה בקבוקים שדחפנו למקפיא". 

כמיטב המסורת, הסבירה פיית היין שירה גרנות כיצד מתחבר היין ממנו נהנתה השבוע לשיר בצרפתית שככל הנראה לא הכרתם. ובמעבר חד שבחדים, עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שבפרק הקודם דיווחה היישר מעיר הולדתה הסודית, שהתה עתה במקום בטוח, וסיפרה על ביקורה בבר יין נפלא עיר שחוברה לה יחדיו, הלוא היא ירושלים. המיקום, אם אתם שואלים, קרוב מאוד למעון רה"מ. רגע לפני שאתם מסרבים, המחירים נהדרים והאווירה משכרת. 

בסיום הפרק הנהדר, חלק עמנו השף ליאון אלקלעי מתכון קיצי במיוחד לסלט ניסואז בבגט, שישביע את החשק התמידי בפחמימות. 

מרכיבים:

  • קופסת טונה 
  • 1-3 כפות מיונז
  • ביצה קשה 
  • פלפל אדום חתוך לקוביות
  • שעועית ירוקה קפואה חתוכה לקוביות
  • עגבניות פרוסות
  • בצל סגול 
  • 8 זיתים ירוקים
  • כף צלפים שטופים קצוצים 
  • לבבות חסה
  • 4 פילטים של אנשובי
  • מלח ופלפל
  • אריסה 
  • בגט 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את הטונה והמיונז
  • מוסיפים את הירקות
  • חותכים את הבגט, מורחים עליו אריסה, לבבות חסה, פרוסות בצל ועגבניה
  • מוסיפים את הטונה
  • חותכים את הביצה ומוסיפים 

לחיים! 

עריכה: מיכל קדוש 

22/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris