סנהדרינק

לא נרדמת רחובות

מזל טוב: ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר חרגו ממנהגם וחגגו את יום ההולדת בשתייה חריפה • וגם: האם רחובות היא תל אביב החדשה? • פרק 23


חמישי שוב כאן, וזו הזדמנות נהדרת ליטול כוס שקופה, למצוא כמה קוביות קרח לרפואה, וליהנות ממשהו קטן לשתות רגע לפני סוף השבוע. ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת, הלוא הם חבורת 'סנהדרינק', התאימו עצמם לצו השעה, ויפה שעה אחת קודם. 

"שלום לכולם וברוכים הבאים לבר השכונתי שלנו", פתח קיפניס. "תרצו לראות תפריט או שאתם כבר יודעים מה בא לכם לשתות? תכף נגיש לכם את הדרינקים שהכנו היום, מבירה ועד קוקטייל, מיין ועד וויסקי". לאחר שיחת חולין קצרה על האלכוהול שהספיקו לשתות, חגגו את יום הולדתו של טל חוטינר, בדרינק כמובן. 

ואיך אפשר בלי מזיגת יין בשלל צבעים והתאמתו לשיר בן זמננו? בדיוק בשביל זה שוחחה החבורה העליזה והמבוסמת קלות עם פיית היין שירה גרנות, שעשתה לנו חשק לטיפה המרה בתזמון מתוק במיוחד. 

הידעתם כי עיתונאית 'מעריב' טליה לוין החליטה לצאת שוב מחוץ לתל אביב, אך הפעם אפילו חרגה מגבולות גוש דן, היישר לעיר רחובות. מדוע עשתה זאת, ועוד בחום הבלתי נסבל שפקד אותנו? את הכל עוד נדע. 

בסיום הפרק וכמיטב המסורת, חלק השף ליאון אלקלעי מתכון נהדר ליום שישי המתרגש עלינו, והפעם לסנדוויץ' מורטדלה שיזכיר לכם את ארץ המגף

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם בצל פרוס דק 
  • פלפל אדום אחד קלוי וקלוף
  • שן שום אחת
  • 120 גרם מורטדלה או נקניק תה
  • מלח ופלפ שחור גרוס
  • מיונז וחרדל
  • ג'בטה
  • ביצת עין
  • ניתן להוסיף גבינת מוצרלה

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל בשמן
  • מוסיפים את הנקניק, הפלפל הקלוי והשום 
  • מתבלים עם פלפל ומלח 
  • מורחים את הרטבים על הג'בטה
  • מטגנים את ביצת העין
  • מכניסים את הכריך לטוסטר אובן 

לחיים! 

עריכה: מיכל קדוש 

29/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris