חמישי שוב כאן, אחרי עוד שבוע שהזכיר לנו שאנחנו חיים במדינה מורכבת מאין כמותה. כאילו הספקנו לשכוח. אז כן, שוב הגענו לרגע הזה בו פותחים את ארון המשקאות ומושיטים יד בטוחה אל איזה דרינק או שניים לעידוד הגוף והנפש. הפעם, משקה אחד בלבד היה על ראש שמחתם של חברי 'סנהדרינק', הלוא הם ניר קיפניס וטל חוטינר - הג'ין. נכון מאוד, המשקה השקוף משהו הטומן בחובו טעמים של צמחיה פראית וטבע שכאילו נלקח משומר המסך שלנו. מלאו לכם כוס, אנחנו מתחילים.
"ברוכים הבאים ותודה שבאתם גם השבוע אל הפאב הפתוח שלנו", בירך אתכם קיפניס לשלום. "בדרך כלל אנחנו שואלים אתכם מה תרצו לשתות, אבל הפעם החלטנו להקדיש את המפגש הזה לנושא אחד, בעצם למשקה אחד. לג'ין. אנחנו מקווים שאתם אוהבים ג'ין, ובכל מקרה, גם אם אתם לא מחסידי הדרינק המדליק הזה, אנחנו מבטיחים לכם שעד לסוף השעה נמצא לכם אם לא סוג ג'ין, אזי לפחות קוקטייל אחד על בסיס ג'ין שינעם לכם.
ואם אומרים ג'ין, אי אפשר לא להזיכר את הג'ין הישראלי שעושה חסד לכל אוהב ג'ין באשר הוא. יובל ג'וב ממזקקת יוליוס סיפר על הג'ין המיוחד שלו, אותו הקדיש לעיר הציורית עכו. מעדיפים את הג'ין בתוך קוקטייל? אין בעיה בכלל. המיקסולוג דן קרייצר שוחח עם החבורה העליזה והסביר כיצד נוכל לשלב את הג'ין בסדר יומנו הלחוץ קמעה.
אגב, זוכרים את גיל 18, עת התנסיתם לראשונה בתחום האלכוהול רבתי ומאז אתם לא יכולים להריח אפילו את מה ששתיתם? אז חשוב שתדעו שעיתונאית 'מעריב' טליה לוין הכניסה את ג'ין לרשימה השחורה שלה אי שם בעברה הרחוק. אל תדאגו - ההתפקחות (או ההתפכחות במקרה הזה) הגיעה במהרה. לחיים, ולג'ין.
נהייתם רעבים? השף ליאון אלקלעי הלך עם קו הג'ין, וחלק עמנו מתכון נהדר שמתאים למשקה כפו כפפה ליד - פסטה עם ג'ין. כן, זה הולך ביחד.
לחיים!
עריכה: מיכל קדוש