סנהדרינק

ג'יני בבקבוק

הידעתם שהג'ין התחיל את דרכו כתרופה, ואפילו סייע לחיילים הולנדיים בקרבות? • קיפניס וחוטינר על הזהב השקוף • תתארגנו על טוניק • פרק 24


חמישי שוב כאן, אחרי עוד שבוע שהזכיר לנו שאנחנו חיים במדינה מורכבת מאין כמותה. כאילו הספקנו לשכוח. אז כן, שוב הגענו לרגע הזה בו פותחים את ארון המשקאות ומושיטים יד בטוחה אל איזה דרינק או שניים לעידוד הגוף והנפש. הפעם, משקה אחד בלבד היה על ראש שמחתם של חברי 'סנהדרינק', הלוא הם ניר קיפניס וטל חוטינר - הג'ין. נכון מאוד, המשקה השקוף משהו הטומן בחובו טעמים של צמחיה פראית וטבע שכאילו נלקח משומר המסך שלנו. מלאו לכם כוס, אנחנו מתחילים. 

"ברוכים הבאים ותודה שבאתם גם השבוע אל הפאב הפתוח שלנו", בירך אתכם קיפניס לשלום. "בדרך כלל אנחנו שואלים אתכם מה תרצו לשתות, אבל הפעם החלטנו להקדיש את המפגש הזה לנושא אחד, בעצם למשקה אחד. לג'ין. אנחנו מקווים שאתם אוהבים ג'ין, ובכל מקרה, גם אם אתם לא מחסידי הדרינק המדליק הזה, אנחנו מבטיחים לכם שעד לסוף השעה נמצא לכם אם לא סוג ג'ין, אזי לפחות קוקטייל אחד על בסיס ג'ין שינעם לכם. 

ואם אומרים ג'ין, אי אפשר לא להזיכר את הג'ין הישראלי שעושה חסד לכל אוהב ג'ין באשר הוא. יובל ג'וב ממזקקת יוליוס סיפר על הג'ין המיוחד שלו, אותו הקדיש לעיר הציורית עכו. מעדיפים את הג'ין בתוך קוקטייל? אין בעיה בכלל. המיקסולוג דן קרייצר שוחח עם החבורה העליזה והסביר כיצד נוכל לשלב את הג'ין בסדר יומנו הלחוץ קמעה. 

אגב, זוכרים את גיל 18, עת התנסיתם לראשונה בתחום האלכוהול רבתי ומאז אתם לא יכולים להריח אפילו את מה ששתיתם? אז חשוב שתדעו שעיתונאית 'מעריב' טליה לוין הכניסה את ג'ין לרשימה השחורה שלה אי שם בעברה הרחוק. אל תדאגו - ההתפקחות (או ההתפכחות במקרה הזה) הגיעה במהרה. לחיים, ולג'ין. 

נהייתם רעבים? השף ליאון אלקלעי הלך עם קו הג'ין, וחלק עמנו מתכון נהדר שמתאים למשקה כפו כפפה ליד - פסטה עם ג'ין. כן, זה הולך ביחד.

מרכיבים:

  • חבילת פסטה 
  • 50 גרם בצלצלי שאלוט קצוץ או בצל סגול קטן
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית 
  • צ'ילי גרוס לפי הטעם
  • 400 גרם של עגבניות מרוסקות
  • פלפל אדום קלוי קצוץ
  • כוס ג'ין
  • כף סוכר 
  • חצי גביע שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן
  • כדור או שניים של מוצרלה טרייה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל בשמן עם הצ'ילי, מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות והפלפלים
  • מוסיפים את הג'ין וכף סוכר ומבשלים לרבע שעה 
  • לוקחים בלנדר מוט וטוחנים את הרוטב
  • מוסיפים את השמנת ואת גבינת הפרמז'ן המגורדת
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת
  • מעטרים בעלי בזיליקום
  • קורעים את המוצרלה הקרה ומפזרים מעל הפסטה

לחיים! 

עריכה: מיכל קדוש 

05/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris