טבח 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל בכלל הולידו יתומים רבים במדינה והבליטו סוגיה: יתומים שהתייתמו בזמן שהוריהם היו פרודים לא מקבלים את אותם תגמולים כמו יתומים שהוריהם היו נשואים. אדווה פינקלשטיין, מובילת המאבק להשוואת התנאים ליתומים, ועו"ד ליאת קליין גנץ, מנהלת קשרי ממשל ומדיניות בעמותת חמניות המטפלת ביתומים, התייחסו לכך.
פינקלשטיין אמרה: "אני אימא של תום וגבע בני 5 ו-3. הם איבדו את אבא שלהם שלומי, שהלך למסיבת הנובה ולצערנו הרב לא חזר, ובעצם בגלל שאני ושלומי היינו פרודים בעת האירוע, אז הזכויות והקצבאות שאנחנו מקבלים כמשפחה הם נמוכים משמעותית מאשר אם היינו נשואים".
לדבריה, "חוק פיצוי נפגעי פעולות איבה נוסח באזור שנות ה־50 ולא ממש עודכן מאז, וכמו שאתם בוודאי מתארים בשנות ה־50 לא ממש היו סוגי משפחות כמו שיש היום ב־2024, ופה הבעייתיות. כולם מבינים שיש פה בעייתיות וזה לא אמור להיות ככה, אבל בשביל לתקן את העוולה צריכים לשנות את החוק - ופה המאבק שלנו".
עו"ד קליין גנץ הוסיפה: "זה לא רק שהחוק הוא ישן ולא מעודכן. בעצם המדינה לא מכירה כאלה מספרים. מה שהיה פה באירועי 7 באוקטובר ומאז מלחמת חרבות ברזל. יש כאן עלייה מאוד דרמטית במספר היתומים. המלחמה חשפה כל כך הרבה כשלים שבהם המדינה מצאה את עצמה לא מוכנה. אנחנו מדברים היום על קרוב ל־900 ילדים יתומים. זה מספר בלתי נתפס".