סנהדרינק

שנהיה לכוֹס

קניתם יין לחג? • קיפניס, גת וחוטינר בחרו עבורכם • מה גרם לטליה לוין להסיע יין באוטובוס? • ורדה רזיאל ז'קונט הצטרפה לפאנל המבוסם • פרק 27


סוף סוף, ראש השנה בפתח. ואתם יודעים מה זה אומר: תפוח בדבש, אוכל מכל הבא ליד, והרבה, אבל הרבה, יין. ואם ביין עסקינן, גם השבוע התייצבו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, הלוא הם חבורת 'סנהדרינק', באולפן 103fm, והכינו אותנו לחג כמו שצריך.

"שנה חלפה, שנה באה אני כפי ארימה", פתח קיפניס בשיר שהעלה בנו גלי נוסטלגיה, "וביד אחת, זאת שלא אוחזת בתפוח וטובלת אותו בדבש, נחזיק כוס יין – כי היום אנחנו מתכוננים לראש השנה. זה אומר שנתרכז בעיקר ביין, מטבע הדברים, אבל אם בא לכם משהו פחות מחייב, רק תגידו ואנחנו נגיש בשמחה". 

לצד אווירת החגיגיות, אל לנו לשכוח שעברנו שנה מורכבת מאין כמותה. אחת מהשלכותיה הרבות היא הפרעת הדחק הפוסט טראומתית, ובקיצור - פוסט טראומה, שפקדה לוחמים רבים שהגנו בחירוף נפש על המדינה ולא שבו משדה הקרב אותו הדבר. קיפניס, גת וחוטינר שוחחו עם תומר וינברג, מנכ"ל עמותת 'TERRA UMA' ושמעו על פעילות המיוחדת, המשלבת ייצור יין בהתמודדות האמיצה עם המציאות הנפשית המורכבת. 

במעבר חד - הכירו את 'HOLY WINE', הסרט הדוקומנטרי החדש על תעשיית היין בישראל. סנואו, בימאי הסרט, סיפר עליו. אגב, אנחנו יודעים שראש השנה הוא כאילו חג של יין, אבל אתם לגמרי יכולים לשתות בירה. העיקר שאתם מרבים בשתייה. באחריות. חברי הפאנל אירחו את ליאור וייס ממבשלת 'בירבזאר' לשיחה קצרה על הבירות החדשות והמארזים המחכים לכם באתר ובסניפים לקראת החג. 

ואיך אפשר לסגור את השנה מבלי לשוחח עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שמצאה את עצמה השבוע בשש בבוקר בעודה נוסעת באוטובוס לעיר הולדתה עם בקבוק יין ביד? ברור שאי אפשר. בשיחתה הנוכחית, שיתפה בפרטים על היין האהוב שסחבה עמה למסע. ליין שלום. 

עובדת בונוס: לרגל החג הניצב בפתח, אירחו חברי 'סנהדרינק' לצדם את מגישת 103fm והפסיכולוגית עטורת ההישגים ורדה רזיאל ז'קונט לשיחה קצרה על אלכוהול, משפחתיות יתר, וההכנה הנפשית הכרוכה בארוחת החג. כל זה עשה אתכם רעבים? בסיום הפרק, הביא השף ליאון אלקעי מתכון למנת בקר חגיגית. 

מרכיבים:

  • קילו בשר אסאדו 
  • 5 כפות סוכר
  • שליש כוס יין אורז 
  • שליש כוס סויה רגילה
  • 40 גרם רוטב צדפות או רוטב הויסטיר
  • 900 סמ"ק מים
  • מעט גינג'ר
  • בצל ירוק 
  • חמישה תבלינים
  • 10 ביצים קשות
  • להגשה: בצל קצוץ

אופן ההכנה:

  • חולטים את הבשר במים רותחים ומסננים אותו 
  • מקרמלים את הסוכר עם 2 כפות מים
  • מוסיפים מעט שמן, מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו 
  • מוסיפים את האלכוהול, הרטבים, ומבשלים 
  • מוסיפים לסיר את חמשת התבלינים ואת הביצים 

לחיים! 

עריכה: מיכל קדוש 

26/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris