סנהדרינק

במותם ציוו לנו את הלחיים

קיפניס, גת וחוטינר שמעו את סיפוריהם של סמ"ר אורי ג'רבי שנפל בקרב ברצועה, וגאיה חליפה שנרצחה בנובה, ושתו את היין שנרקח להנצחתם • פרק 28


הדעת לא תופסת, אבל השבוע מלאה שנה שלמה למסע הטבח המצמרר של מחבלי חמאס ב־7 באוקטובר, שייזכר לעד כבוקר השבת השחורה. המלחמה עוד רחוקה מסיום, 101 חטופים וחטופות עדיין מצויים בשבי חמאס, ובאותה נשימה - זו הזדמנות להיזכר שוב ושוב בנופלים שהגנו בחירוף נפש על המדינה, בנרצחים שרק רצו לרקוד ואיבדו את חייהם, ובתחושת הביטחון שלנו כאזרחי המדינה, שהתפוגגה כלא הייתה. ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת, חברי 'סנהדרינק', נפגשו גם השבוע כמיטב המסורת, אך הפעם, קצת אחרת. 

"שלום לכם ותודה שבאתם גם בתום שבוע כל כך קשה, מאלה שאפילו אנחנו, שרגילים לאוויר הכבד של הארץ הזאת, התקשינו למלא בו את הריאות – בין טקסי הזיכרון לכותרות החדשות", פתח קיפניס. "שבו בבקשה, אל תעמדו בחוץ כי מיד נגיש לכם משהו לשתות ואתו גם קצת חומרים לקראת יום הכיפורים.

סמ"ר אורי ג'רבי, לוחם גבעתי בן 20 מהרצליה, נפטר מפצעיו לאחר שנפצע בחודש ינואר האחרון בקרב ברצועת עזה. הוא הותיר אחריו הורים, אחות, וכל כך הרבה חברים שעדיין לא מעכלים את האובדן האיום. מיה קרופיק, חברתו הטובה ביותר, שוחחה עם חברי הפאנל וסיפרה עליו, ועל היין שהוציאו יקיריו להנצחתו. "אורי היה פשוט אור אחד גדול", שיתפה. "הוא היה מאיר את החדר בכל מקום אליו הוא נכנס. הכי כריזמטי, תמיד כיף אותו. הוא היה מישהו כזה שעושה לך אנרגיה חיובית. אורי היה החבר הכי טוב שלי, הוא היה האוזן הקשבת שלי". 

אורי ג'רבי // צילום: דובר צהאורי ג'רבי ז"ל // צילום: דובר צה"ל

גאיה חליפה, בת 23, בילתה במסיבת הטבע בקיבוץ רעים בבוקר השבת השחורה. כשהחל מסע הטבח, כמעט והצליחה לברוח לאחר שחולצה על ידי ידידה בן שמעוני ז"ל, שחילץ חוגגים נוספים. אך הם לא הצליחו לברוח, וגאיה נרצחה באכזריות על ידי מחבלי חמאס. אבי חליפה, אביה, התארח גם הוא בפרק וסיפר על יין ההנצחה שהוציאה המשפחה. "ילדה מדהימה", תיאר, "חברה אמיתית, היא הייתה שמחה לעזור לכולם. כל אחד מאחל לילדים כאלה". 

גאיה חליפה // צילום: באדיבות המשפחהגאיה חליפה ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה

במעבר חד, ברוח התקופה האחרונה, סיפרה עיתונאית 'מעריב' טליה לוין על היערכותה ליום הכיפורים שיגיע אל מחוזותינו ממש בקרוב, והסבירה את הקשר בין אדי האלכוהול לסליחות המסורתיות הפוקדות אותנו. 

רעבים? השף ליאון אלקלעי תיבל במתכון למרות שחלק מאיתנו לא הולכים לבלות את סוף השבוע באוכל. והפעם: ראגו לתום הצום. 

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית 
  • 400 גרם בשר טחון (300 גרם צוואר ו־100 גרם שפונדרה)
  • בצל אחד קצוץ
  • 2 שיני שום
  • חצי כוס יין לבן
  • 800 גרם של עגבניות מרוסקות
  • רבע כפית פפריקה
  • רוזמרין 
  • כפית זרעי שומר גרוסים 
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 500 גרם פסטה
  • גבינת פרמזן 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את הבשר עם התיבול, ומשרים למשך שעתיים
  • מטגנים את הבצל, לאחר מכן מוסיפים את השום ואת הבשר 
  • מוסיפים את היין ואת העגבניות
  • מוסיפים את השמנת המתוקה, את הפסטה, ולאחר מכן את הפרמזן 

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

10/10/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris