סנהדרינק

גם כן שגרה

ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר הרימו כוס לרגל צליחת השבוע הראשון שאחרי החגים • וגם: על קסם העיר, יין המדבר, והכלאה בין פסטה לבורקס • פרק 30


חופש חגי תשרי מאחורינו, ולפנינו לא מעט שבועות רצופים, ללא חגים, מועדים או ימים בהם סתם נוכל לקחת חופש מהעבודה מסיבות לגיטימיות. ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר שבו גם הם לאולפן 103fm בכוחות מחודשים, ומזגו אל הכוסות, כמיטב מסורת 'סנהדרינק'. 

"שלום לכם, תודה ששבתם אלינו מחופשות החגים וחיזל"שתם אותנו אל תוך סוף שבוע ראשון של עבודה רציפה. אתם מוזמנים להסיר את הסווצ'ר שלבשתם כי בדרך היה כבר קצת קריר, להתנתק לרגע מכל החדשות הרעות שמסביב, להישען לאחור ואנחנו מיד נעבור לאסוף את ההזמנות שלכם", פתח קיפניס". 

לאחר שיחת ה'איפה היית בחג?', שוחחה החבורה, שבינתיים מזגה כוס או שתיים, עם גבריאל טנא, הבעלים של מדבר יין, חנות ובר יין מדברי ממש מול הנוף הקסום והאינסופי של מצפה רמון. תרשמו לכם, לפעם הבאה שאתם באזור. אגב, ממש בסוף השבוע ייערך במצפה פסטיבל היין הראשון, שיזכיר לנו כמה מיוחדים חולות המדבר.  

ואם ביין עסקינן, הפעם סיפרה עיתונאית 'מעריב' טליה לוין מדוע את היין שלה היא אוהבת בכל יקבי הארץ רבתי, אבל את ביתה - בעיר. מה גרם לה להזכיר לכולנו כמה כיף לקנות במכולת השכונתית, חרף העלות הכלכלית הכרוכה בכך? 

רעבים כבר? השף ליאון אלקלעי ששב ארצה לאחר מסע ברחבי בעולם, החליט לשלב את שני הדברים שאי אפשר להפסיק לאכול - בורקס ופסטה. אבל במאכל אחד. 

מרכיבים:

  • 250 גרם פטוצ'יני
  • חבילת קוטג' אחת
  • 500 גרם של גבינה בולגרית מפוררת
  • 4 ביצים גדולות
  • מעט מלח
  • חבילת תרד 
  • פלפל שחור
  • כפית אגוז מוסקט
  • 30 גרם קמח 
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • קופסת עגבניות מרוסקות
  • פלפל ירוק חריף
  • מוצרלה 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הפסטה 2 דקות פחות מהמלצת היצרן
  • שוטפים במים
  • מערבבים את הפסטה עם התרד, הגבינות, הביצים ורסק העגבניות
  • משמנים תבנית פיירקס, שופכים את התערובת ומכסים ברדיד אלומיניום
  • אופים ל־20 דקות ב־180 מעלות
  • בסוף מפזרים את המוצרלה, ומוסיפים את הפלפל החריף 

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

31/10/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris