יותר מ-24 שעות מאז שהתחילה הפסקת האש בצפון, והשקט נשמר באופן יחסי. אלוף (מיל') עמוס ידלין, ראש אמ"ן לשעבר ומייסד 'מיינד ישראל', שוחח עם נטעלי שם טוב וניסים משעל ב־103fm על הנושא וגם על המערכה בדרום.
"אני חושב שההסכם הזה הוא נכון וטוב, אבל הוא ייבחן ביישום שלו, באכיפה. אנחנו למדנו משהו ב־6 באוקטובר. תפיסת הביטחון של מדינת ישראל חייבת להשתנות - אם אנחנו, שההסכם הזה נותן לנו את האפשרות הזאת, נדאג שלא יהיה חיזבאללה - לא בכפרי הדרום ולא בשום מקום דרומית לליטני", אמר.
"על פי ההסכם הזה - אנחנו מיידית יכולים לטפל בו, יכולים לתקוף, לא צריכים אישור מאף אחד. גם צפונית לליטני יש שני סוגים של איומים, יש מה שנקרא איום תלוי זמן או שהוא איום מיידי לשיגור או אפילו הברחה של נשק מסוריה ללבנון", הוסיף.
לדבריו, "אותו אתר שבו ייצרו טילים מדויקים והוא הושמד שלשום בלילה, אם בונים אותו מחדש זה לא איום מיידי, הוא לא הולך להיעלם. פה עושים איזשהו תהליך עם האמריקנים, אבל גם פה בסוף אנחנו רשאים לתקוף את זה והכדור בידינו".
עוד אמר: "יש אלפי טילים מכוונים אלינו מאיראן, יש מאות טילים בסוריה, יש טילים בתימן. אנחנו צריכים לוודא שאותו כוח רדואן לא נמצא שם (בגבול הצפון), ועד 10 ק"מ, ששום טיל נ"ט לא יסתכל בחלון של נטעלי - ואלו שני דברים שההסכם הזה, אם אנחנו נפעל, לא יקרו, ואז מטולה וכפר סבא באותו מקום".
ידלין המשיך וטען: "חיזבאללה הוכה מכה בינונית במלחמת לבנון השנייה ב-2006, וזה נתן 17 שנים של שקט והצפון פרח. מה שהוא חטף הפעם, העריפה של הצמרת שלו - 15 מתוך 17 בכירים, כל המפקדים של רדואן, שלושה-ארבעה רמטכ"לים בטור, כל 3,000 הטילים הבליסטיים ורקטות ארוכות טווח שהיו צריכות לפגוע בבסיסי חיל האוויר, בבסיסי המודיעין, אולי בתל אביב - זו מכה מאוד מאוד קשה".
"בידינו הדבר. זה תלוי בנו. ב־17 שנים האלה עשינו טעות מאוד גדולה, נתנו לחיזבאללה לבנות את אותו כוח שהוא בנה. הדבר הזה אסור שיחזור ויקרה", הדגיש.
ראש אמ"ן לשעבר הדגיש לגבי ההסכם כי "אין תוכנית כבקשתך שאנחנו נהרוג את החיזבאלון האחרון והוא ירים דגל לבן. צה"ל היה חודשיים עכשיו בדרום לבנון. הוא כבש בין 10 ל־20 כפרים, יש 200 כאלה. המילואים שלנו שירתו כבר 300-200 יום. החימושים של הטנקים והמטוסים הולכים ומסתיימים".
"היינו צריכים את ההפסקה הזו כדי לקבל מאמריקה את החימושים, צבא המילואים רגע ינשום לרווחה, וגם נגן על עצמנו מאיזושהי החלטת מועצת ביטחון גרועה שהייתה בקנה אם לא היו מגיעים להסכם. אם את לא אוהבת את ההסכם, תסתכלי עליו כעל הפוגה של 60 יום עד שנגיע לטראמפ, ואם חיזבאללה יאתגר אותנו - לחזור למלחמה תמיד אפשר", הדגיש.
בהמשך הסביר על הימים של לפני המערכה והשינוי כרגע: "הייתה הרתעה של חיזבאללה, אבל הייתה גם הרתעה של ישראל. ישראל לא מורתעת יותר. אחרי מה שעשינו לחיזבאללה, אחרי מה שעשינו לטילים ארוכי הטווח שלו, אחרי מה שעשינו להנהגה שלו, אחרי מה שעשינו בכפרים - ישראל לא מפחדת מחיזבאללה, ולכן היא תפעל, וההסכם הזה מאפשר פעולה הרבה יותר חופשית של ישראל".
לאחר מכן הביע את דעתו על המצב בדרום ועל עסקת חטופים אפשרית: "יש ויכוח בין המומחים לחמאס על ההשפעה של ההסכם בצפון. מי שמאוד מומחה לחמאס ולא רוצה לטעות עוד פעם אומר 'זה לא משנה להם כלום, הם פנאטיים, הם קיצוניים, יש להם עמדה והם לא יזוזו ממנה'. אני חושב אחרת. אני חושב שחמאס יצא למלחמה כי הוא האמין בהתלכדות הזירות, הוא האמין שיגיעו למלחמה באותה אינטנסיביות - גם חיזבאללה, גם סוריה, גם עיראק, גם איראן, גם תימן, גם ערביי יהודה ושומרון וערביי מדינת ישראל. אני חושב שההסכם בצפון, וזו עוד אחת מהסיבות להגיע אליו, שם את חמאס לבד, והם מרגישים את זה. ברצועת עזה המצב הוא גיהנום מבחינה הומניטרית".
"יש פה אכן שני צדדים שמסרבים לעסקה, ועוד פעם - העסקה הזאת היא הניצחון בדרום. עסקת חטופים היא לא רק חובה מוסרית, לא רק ערבות הדדית, לא רק שכל אחד מאיתנו צריך לחשוב שזו הבת שלו או הנכדה שלו או החייל שלו שנמצא שם, אלא זה גם חוכמה ומהלך אסטרטגי נכון. תראה באיזו עוצמה הכינו בלבנון כי לא היו שם חטופים, ובעזה אנחנו הולכים על עקבים כדי לא לפגוע בחטופים שלנו. תעשה עסקה, תפסיק את המלחמה, תיסוג מעזה, תשחרר מי שהם רוצים. דקה אחרי זה, כשהחטופים בבית, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה", סיכם.