בישראל מקדימים לספק טלפון סלולרי לילדים.מחקרים מראים שהגיל הממוצע בו זוכים ילדנו לסמאטרפון הוא בין 7 ל-8, נמוך שממעותית מזה הנהוג בעולם. חוה טרייטל, רכזת תחום מחקר ופיתוח ב'מהפכת הקשב', סיפרה על הנזקים שבחשיפה המוקדמת הזו, והציעה מה ניתן לעשות בנידון.
"קשב הוא משאב מוגבל שאנחנו מבינותש אנחנו צריכים להגן עליו אופן פעיל יותר", סיפרה טרייטל והוסיפה: "עם המכשיר מגיעה גישה חופשית לרחבי הרשת. הדבר הזה הוא כמו צינור שגוזל את הקשב של הילדים שלנו כשהם בשלב התפתחותי מאוד רך. גם לנו הדבר הזה קורה, אבל בשונה מהם אנחנו יותר אפויים. אנחנו עושים תהליכים שמתמודדים עם האתגר הזה".
האלגוריתם מושך גם את ילדינו דווקא למקומות הלא נכונים. לדבריה, "המרחבים הדיגיטליים מזהים לאן הקשב שלנו נמשך ומתקשים לווסת את הזליגה שלנו לשם".
אם כך, האם לאסור על הילדים שימוש במכשיר הנייד? התשובה היא לאו דווקא. טרייטל הסבירה: "אשמה היא לא מחולל טוב של שינויים חברתיים. הפעולה של מהפכת הקשב היא לעשות את זה בתהליכים קהילתיים, כשהקהילה קובעת נורמות מתי היא עושה ומה היא מאפשרת. גם הלחץ ההורי יורד, וגם הלחץ מכיוון הילדים יורד. גם הילדים עצמם מבקשים את העזרה שלנו בעשייה".