סנהדרינק

תספרו לאחור

יודעים כבר מה תשתו בערב השנה האזרחית החדשה? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר על המבעבעים שאסור לכם לפספס • פרק 33


בצל האירועים המורכבים עמם אנחנו מתמודדים במהלך השנה האחרונה, בקרוב נציין את בואה של שנת 2025, בתקווה שתהיה הרבה יותר טובה מקודמתה. בלשון המעטה. את הפרק ה־33 של 'סנהדרינק', הקדישו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר ליינות המבעבעים שתמיד באים בטוב. הכינו את הכוסות. 

"ברוכים הבאים, היכנסו ושבו בבקשה", קרא קיפניס לכולם להצטרף אל הבר. "מיד נדליק את האורות רק כדי לעמעם אותם, מיד נקיז מעט בירות מהברזים כדי שזו שתימזג לכוסות שלכם תהיה טרייה, מיד נשים למי שאוהב קצת קרח בכוסות בטרם נמזוג לכם". 

ואם כבר בועות, אז זה הזמן לשוב ולעסוק קצת ביין. גל ברנדר, מנהל ההדרכה של יקב רמת הגולן, שוחח עם חברי הפאנל וסיפר על המתחדש ביקב. אריה לקונישוק, המנהל המקצועי של 'יורוסטנדרט', הוסיף מעט בועות לשיחה והמליץ לנו על היינות האולטימטיביים לחגיגות השנה האזרחית. 

אגב, גם אתם מתגעגעים לצפון כמו כולנו בערך? כך גם עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שסיפרה לקבינט המבוסם על כמיהתה לסבב ברים בחיפה ונהריה, ותיארה את חיי הלילה השוקקים ברחבי האזור. 

רעבים כבר? מצוין. השף ליאון אלקעי הכין אותנו לחורף, והפתיע במתכון למוליגטוני, מרק הודי נפלא שלא תוכלו להפסיק לאכול. 

מרכיבים:

  • 500 גרם פרגית
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • 2 גזרים
  • גי (שומן מזוקק)/חמאה/שמן 
  • שתי כפות קמח
  • 2 כפות מדרס קארי 
  • 5 כפות ציר עוף
  • 4 כפות אורז לבן ארוך 
  • תפוח אחד קלוף וחתוך לקוביות
  • מלח ופלפל שחור 
  • קורט טימין ואגוז מוסקט
  • כוס שמנת/חלב קוקוס/שמנת צמחית
  • כוסברה קצוצה/בצל ירוק 
  • שורש ג'ינג'ר
  • כף יין לבן 

אופן ההכנה:

  • מרתיחים 2 ליטר מים עם בצל ירוק, שורש ג'ינג'ר וכף יין לבן, ומכניסים את העוף 
  • מאדים את הירקות עם השומן 10 דקות על להבה נמוכה
  • מוסיפים את הקמח והקארי ויוצרים רביכה
  • מוסיפים את ציר העוף לאחר סינון, ומוסיפים את האורז
  • מוסיפים את תפוח העץ, המלח והפלפל
  • מוסיפים את העוף 
  • מזלפים שמנת או חלב קוקוס, ומעל כוסברה או בצל ירוק
  • ניתן להוסיף פסטה 

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

12/12/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris