כבר עסקנו בשנה האזרחית שתתחלף בקרוב, ואפילו סגרנו את פינת המבעבעים, אבל לא באמת הבנו מה אנחנו אוכלים לאכול כשתתרגש עלינו 2025, ובאילו עוד דרינקים לחזק את הקלחת המבוסמת ששמה אנחנו. בפרק ה־34 של 'סנהדרינק', ערכו עבורנו ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת את המדריך לחוגג הנובי גוד המתחיל. בואו על בטן מלאה.
"שלום לכם וברוכים הבאים אל בית המרזח הצנוע שלנו. שבו בבקשה, תרצו כוס מים לפני שנתחיל לשתות? כי היום הכנו לכם תפריט עשיר במיוחד שכולו חגיגת נובי גוד", הכין קיפניס את העוברים והשבים. ומיד לאחר מכן, שוחחו עם השף רוני ברלין, שותף במסעדת רומקה בחיפה, שסיפר על התפריט לערב המרגש. איך באמת נראה הנובי גוד? המיקסולוגית ריי ווייט העניקה לנו הצצה בגוף ראשון.
תופעת לוואי נפוצה של ליל השנה החדשה, לצד הצרבות ותחושת המלאות המוזגמת מכל האוכל, היא החמרמורת המובנית מאליה. עיתונאית 'מעריב' טליה לוין העלתה זיכרונות שהספיקה לשכוח, והעניקה מידע שימושי על הרגעים המיוחדים אחרי שהחגיגה נגמרת. רעבים כבר? השף ליאון אלקלעי עם מתכון לעוף ברוטב אגוזים שיצנן מעט את אדי האלכוהול, עד לפעם הבאה.
לחיים.
עריכה: מיכל קדוש