ממש בעוד מספר ימים, נצטרך להתרגל לשנת 2025 שתופיע בכל מקום. אתם צודקים, מסתבר שהזמן עובר מהר כשנהנים, ובעיקר שלא. את הפרק האחרון של 'סנהדרינק' לשנת 2024, ניצלו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר שנאלץ להתמודד עם פנצ'ר בגלגל מכוניתו, איך לא, להכנת הגוף לשתייה המופרזת של ליל ה־31.12. בין לבין גם דיברו קצת.
"שלום לכם וכמעט שנה אזרחית טובה", בירך קיפניס. "עוד מעט יכבו האורות, עוד מעט נספור לאחור את השניות, עוד מעט ניפרד מ־2024, שאיכשהו הצליחה, לפחות בעינינו, להיות קשה לא פחות מהשנה שקדמה לה. אז נכון שבלב מקנן החשש שאת אותו דבר נגיד גם בסוף 2025, אבל היי, לפחות בערבה של שנה אזרחית אפשר לקוות שתבוא אלינו ועלינו לטובה, להתנחם בכך שיש לנו את מי לחבק ולנשק בחצות ולהאמין שיהיה קצת יותר טוב, כי איך אפשר אחרת? אנחנו, מאמינים בני מאמינים, נמזוג לכם תכף משהו מבעבע לכוסות, גם אם אתם כמו נתניהו, בכלל לא סובלים שמפניה ואחר כך ניקח קצת הזמנות לדרינקים אחרים ואפילו לביס קטן".
לאחר שיחה קצרה באולפן, אירחו את גל סידס, האיש שלנו ליינות מיוחדים ואקזוטיים, והחליפו איתו רשמים על אירוע יין קסום שנכחו בו, שכלל יין משובח, מזג אוויר סגרירי, ולא מעט אוכל משלל תפוצות ומדינות.
ואם חזרנו ליין, איך אפשר בלי סקירת השבוע של עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שסיפרה כי תכהן בקרוב כאחראית היין הישראלי רבתי באירוע שכולו קודש לחג המולד הצבעוני ואפוף האלכוהול. מבולבלים? תשתו משהו.
רעבים? לאחר מספר משקאות, שוחחה החבורה עם השף ליאון אלקלעי, שהפתיע במתכון מסקרן למדי למרק דגים ותירס בליווי סלמון מעושן.
לחיים.
עריכה: מיכל קדוש