סנהדרינק

הזמן טס כשלא נהנים

מה הקשר בין יין ישראלי לחג המולד? • ניר קיפניס ויאיר גת נפרדו מ־2024, וקיוו שמכאן זה רק הולך להשתפר • אמן גם מאיתנו • פרק 35


ממש בעוד מספר ימים, נצטרך להתרגל לשנת 2025 שתופיע בכל מקום. אתם צודקים, מסתבר שהזמן עובר מהר כשנהנים, ובעיקר שלא. את הפרק האחרון של 'סנהדרינק' לשנת 2024, ניצלו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר שנאלץ להתמודד עם פנצ'ר בגלגל מכוניתו, איך לא, להכנת הגוף לשתייה המופרזת של ליל ה־31.12. בין לבין גם דיברו קצת. 

"שלום לכם וכמעט שנה אזרחית טובה", בירך קיפניס. "עוד מעט יכבו האורות, עוד מעט נספור לאחור את השניות, עוד מעט ניפרד מ־2024, שאיכשהו הצליחה, לפחות בעינינו, להיות קשה לא פחות מהשנה שקדמה לה. אז נכון שבלב מקנן החשש שאת אותו דבר נגיד גם בסוף 2025, אבל היי, לפחות בערבה של שנה אזרחית אפשר לקוות שתבוא אלינו ועלינו לטובה, להתנחם בכך שיש לנו את מי לחבק ולנשק בחצות ולהאמין שיהיה קצת יותר טוב, כי איך אפשר אחרת? אנחנו, מאמינים בני מאמינים, נמזוג לכם תכף משהו מבעבע לכוסות, גם אם אתם כמו נתניהו, בכלל לא סובלים שמפניה ואחר כך ניקח קצת הזמנות לדרינקים אחרים ואפילו לביס קטן". 

לאחר שיחה קצרה באולפן, אירחו את גל סידס, האיש שלנו ליינות מיוחדים ואקזוטיים, והחליפו איתו רשמים על אירוע יין קסום שנכחו בו, שכלל יין משובח, מזג אוויר סגרירי, ולא מעט אוכל משלל תפוצות ומדינות. 

ואם חזרנו ליין, איך אפשר בלי סקירת השבוע של עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שסיפרה כי תכהן בקרוב כאחראית היין הישראלי רבתי באירוע שכולו קודש לחג המולד הצבעוני ואפוף האלכוהול. מבולבלים? תשתו משהו. 

רעבים? לאחר מספר משקאות, שוחחה החבורה עם השף ליאון אלקלעי, שהפתיע במתכון מסקרן למדי למרק דגים ותירס בליווי סלמון מעושן. 

מרכיבים:

  • 30 גרם חמאה
  • 4 בצלים ירוקים 
  • פלפל אדום קצוץ
  • 2-4 מקלות סלרי
  • 500 גרם תפוחי אדמה לבנים חתוכים לקוביות
  • 4 כוסות גרגירי תירס מקופסה 
  • ליטר ציר 
  • כוס חלב
  • כוס שמנת מתוקה
  • פלפל שחור
  • 100 גרם סלמון מעושן קצוץ דק 

אופן ההכנה:

  • מאדים עם החמאה את החלק הלבן של הבצל
  • מוסיפים תפוחי אדמה וציר, ומבשלים במשך 10 דקות
  • מחממים את התירס וטוחנים חצי מהכמות
  • מוסיפים את התירס הטחון לסיר ומבשלים
  • מוסיפים פלפל שחור
  • מוסיפים את החלב ואת השמנת המתוקה
  • מוסיפים את גרגרי התירס ובוזקים את הבצל הירוק
  • מוסיפים את הסלמון המעושן בכל קערה לאחר ההגשה

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

26/12/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris