סנהדרינק

2025, סומכים עלייך

ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר סיימו יחדיו את בקבוקי האלכוהול דאשתקד וייחלו לסיבות הרבה יותר טובות לשתות מכאן ואילך • פרק 36


עשינו זאת - הצלחנו להתעורר בבוקר שאחרי חגיגות השנה האזרחית החדשה, ורובנו אפילו הצליחו להעביר את החמרמורת המובנת מאליה במהירות הבזק. ואין דרך טובה יותר להיזכר במאורעות החלפת השנה משעה נוספת של שתייה, הפעם עם חברי 'סנהדרינק', הלוא הם ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר. מה למזוג לכם?

"שלום לכם ותודה שחזרתם אל הפאב שלנו", בירך קיפניס. "עוד מעט נשמע איך עברו עליכם מסיבות הסילבסטר, הנובי גוד וחנוכה. עוד מעט נשמע איך יצאה אצלכם לדרך השנה האזרחית החדשה – ואולי גם נשתף עם שלנו, אבל קודם כול שבו, שתו משהו עד שייפתח גם המטבח. אנחנו כבר באים גם אל מי שהתיישבו מסביב לשולחנות המרוחקים יותר". 

תחילה שוחחו עם צור לסטר ושמעו על בר היין החדש שלו 'סורסטו', שנפתח ממש לא מזמן ברחוב הארבעה בתל אביב. ואם כבר יין, אז עיתונאית 'מעריב' טליה לוין שבה ממסיבת חג המולד, שם כיהנה כשגרירת היין הישראלי, עם לא מעט חוויות. האם היא התאוששה מכמויות השתייה האימתניות שהגיעו בליל ה־31.12? 

רעבים? חברי הפאנל רוקנו את בקבוקי 2024 ופנו לשף ליאון אלקלעי על מנת להבין מה הם הולכים לאכול בתום השידור. והיום בתפריט: שילוב מופלא בין ארנצ'יני לקובה, שלא ידענו שאנחנו צריכים. 

מרכיבים:

  • 500 גרם אורז לריזוטו
  • שמן זית
  • 100 גרם בשר כבש טחון דק  
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • 500 גרם בשר טלה טחון
  • 250 גרם בצל קצוץ 
  • 50 גרם צנוברים
  • בהרט לפי הטעם 
  • סומק 
  • 4 כפות שמן זית 
  • לרוטב: מספר עלי מרווה, לימון ושמן זית 

אופן ההכנה:

  • מטגנים את האורז ומוסיפים מים 
  • מוסיפים את הרכז ואת הכבש ומתבלים במלח ופלפל
  • מטגנים את הבצל, מוסיפים את הטלה ומפזרים צנוברים
  • מתבלים בבהרט וסומק
  • מברישים את כלי ההגשה בשמן זית, מדליקים את התנור ב־180 מעלות וממלאים את דופן הכלים בריזוטו, בכבש, ומעל - כיפת ריזוטו. בתבנית מרובעת מסדרים לפי שכבות.

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

02/01/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris