סנהדרינק

בירה או יין?

ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר התלבטו בין שני סוגי נקטר האלים - ובחרו בשניהם, מבלי לשכוח מעט ויסקי שתיבל את האווירה • פרק 37


2025 כבר כאן, והגיע הזמן להתחיל להתרגל לתאריך המשונה שמעטר את לוח השנה שלנו. גם היום מצאו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, הלוא הם חברי הפודקאסט 'סנהדרינק', סיבה להרים כוסית. ולא בכדי. 

"שלום לכם ותודה שחזרתם גם השבוע אל הפאב שלנו", אירח קיפניס את המצטרפים. "עוד מעט נשמע איך נפתחה אצלכם שנה אזרחית חדשה, איך התמודדתם עם מזג האוויר ההפכפך ובעיקר מה אתם רוצים לשתות". 

לאחר כוס או שתים שוחחה החבורה המבוסמת עם אבי שלו, הברומאסטר הראשי של מבשלת White Rabbit, ולצידו סתיו חסון, מנהלת השיווק של המבשלה, ויחד סיפרו השניים על הבירות החדשות, המיקום המיתולוגי והקסם המתחדש ברחוב התעשייה בתל אביב. 

ואחרי שדיברנו על בירה והתמלאנו בחשק לכוס תוססת וצוננת, עת לעבור ליין ולעיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שסיפרה על יין מיוחד שטרם שמעתם עליו. תכינו את הכוסות. אכלתם? השף ליאון אלקלעי חתם את הפרק עם מתכון מעורר תיאבון ללינגוויני ברוטב פסטו תאילנדי. 

מרכיבים:

  • 100 גרם בוטנים 
  • צרור בזיליקום, חצי טחון 
  • כוסברה
  • 2-3 ענפי נענע 
  • 2 שיני שום
  • 20 גרם שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • שמן חמניות 
  • אם רוצים, ניתן להוסיף גם שמן צ'ילי ושמן שומשום 
  • קרם קוקוס 
  • חבילת לינגוויני
  • חזה עוף חתוך למקלות או פרגית חתוכה לרצועות
  • תפוח אדמה אחד
  • בצל לבן חתוך למקלות
  • אפונה סינית
  • שעועית הולנדית
  • פירורי פנקו קלויים עם שמן שומשום 
  • מרק עוף או מים
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית סוכר

אופן ההכנה:

  • חותכים את תפוח האדמה למקלות 
  • מכינים את הפסטו בבלנדר עם בוטנים, בזיליקום, כוסברה, נענע, שום, ג'ינג'ר ושמן, וטוחנים את הכול למשחה 
  • מבשלים את הפסטה, ובאותו זמן מטגנים את חלב הקוקוס במחבת עם העוף
  • מוסיפים את הפסטו 
  • כשהכול רתח, מוסיפים את תפוחי האדמה והירוקים
  • מסננים את הפסטה, מחזירים אותה לסיר ושומרים קצת ממי הפסטה
  • יוצקים את הרוטב, מערבבים ומוסיפים את מי הפסטה
  • מתבלים ומפזרים את הירוקים, את הפנקו ואת הבוטנים 

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

09/01/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris