סנהדרינק

מחכים שתצטרפו אלינו

קיפניס, גת וחוטינר חיכו בקוצר רוח לשובם של החטופים, וקפצו לבדוק מה שלום יקב רקאנטי בצפון • וגם: למה יש כאלה שלא אוהבים יין אדום? • פרק 38


זה היה שבוע מורכב, בדיוק כמו כל השבועות האחרונים. אבל בשבוע הנ"ל, בניגוד לקודמיו, הייתה גם בשורה שגרמה לנו להחזיק אצבעות עד לרגע זה - ההסכם שעתיד להביא אלינו את החטופים שהפכו לחלק משמעותי מהלב שלנו. אז גם השבוע, התכנסו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר באולפן של 103fm, שתו לחיים, וייחלו למראות הללו של חזרת החטופים, מראות שלא זכינו לחוות יותר מדי זמן.

"שלום לכם ותודה שחזרתם גם השבוע אל הפאב שלנו", פתח קיפניס. "שבו בבקשה, תכף נעבור לקחת הזמנות ונייחל שעד לתכנית הבאה יישבו סביב הבר שלנו גם כמה חטופים ששבו לחיק יקיריהם". בהמשך, שוחחו עם אסף עזר, מנהל השיווק של יקב רקנאטי, ושמעו כיצד מתאושש הצפון, גם מבחינת עולם היין והאלכוהול.  

ואם כבר יין, אז איך אפשר בלי עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שסיפרה מהו היין שעשה לה את השבוע, מדוע היא מסרבת להאמין שיש אנשים שלא אוהבים ליהנות מיין אדום ללא הגבלה, וכיצד פחמימות מטוגנות קשורות לכל העניין. 

רעבים? השף ליאון אלקלעי חתם את הפרק עם מתכון להמבורגר סלמון ברוטב רוזה משודרג שלא תוכלו להפסיק לאכול. 

מרכיבים:

  • 600 גרם פילה סלמון
  • 2 שיני שום 
  • כף חרדל דיז'ון חלק
  • פלפל שאטה טחון 
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כף שמן זית
  • שתי ביצים
  • 3/4 כוס פירורי פנקו
  • 2 כפות חמאה עם 6 שיני שום 
  • 2 בצלצלי שאלוט או חצי בצל סגול
  •  1/3 כוס יין 
  • 150 גרם עגבניות מיובשות
  • כוס שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • שלושה חופני תרד טרי 
  • כוס גבינת פרמזן מגורדת 

אופן ההכנה:

  • קוצצים את הדג
  • מערבבים עם החרדל, השום, השאטה והמלח, ומוסיפים את השמן 
  • מוסיפים ביצה אחת ואת פירורי הפנקו, ומכניסים למקרר ל־20 דקות
  • ממיסים חמאה לרוטב, מוסיפים פנימה את השום והבצל, ולאחר מכן מוסיפים את היין
  • מוסיפים את העגבניות המיובשות ואת השמנת
  • מגלגלים את הסלמון לקציצות, מקמחים ומטגנים על מחבת בשמן זית וחמאה
  • מוסיפים את הפרמזן ואת התרד לרוטב, ומערבבים
  • מוסיפים את הקציצות 

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

16/01/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris