ארי הרו, לשעבר ראש הסגל במשרד ראש הממשלה, הסביר בתוכנית עם סיון כהן על היחסים בין נשיא ארה"ב הנכנס דונלד טראמפ לראש הממשלה נתניהו ועל ניהול המשך המלחמה והעסקה.
הרו פתח והתייחס להשפעתו של טראמפ במשא ומתן: "אני חושב שההשפעה של טראמפ מורגשת בכל הזירות. אני חושב שיש הבדל משמעותי, ראינו את זה בצד הקטארי, בצד המצרי וגם אצל החמאס. נתניהו, לעומת חלק מהשחקנים האחרים, מכיר את טראמפ טוב מאוד, הוא עבד מולו במשך קדנציה שלמה, אז התיאום ביניהם חזק מאוד. אומנם מורגש לחץ, אבל הכול בתיאום מלא".
לדבריו: "אני חושב שהמדיניות של טראמפ היא לא תוצאה מהקשר שלו עם נתניהו. כל הקשיים שהיו בעבר ביניהם כבר לא רלוונטיים. טראמפ הוא לא מישהו שמאמין אידאולוגית בהתנחלויות באיו"ש ובהתיישבות. הוא בן אדם מאוד פרגמטי, והכיוון העיקרי שלו בתחילת הקדנציה הוא העניין הכלכלי של ארה"ב".
עוד הוסיף: "הוא לא מתנגד ליישובים באיו"ש, זה בכלל לא רלוונטי מבחינתו. מה שמניע אותו באזור שלנו זה מהלך כלכלי חשוב יותר, שהוא שלום בין ישראל לסעודיה. כל מה שהוא צריך כדי להגיע לשלום הזה זה תהליך מול הסעודים. אני חושב שהשלום האזורי מבחינתו חשוב אבל זה פחות מטרה".
לסיום התייחס למניעים של נתניהו בניהול המשא ומתן: "נתניהו משאיר את האופציות שלו פתוחות עד הדקה ה-90. בסופו של דבר כשהוא יסתכל על המורשת שלו, הוא רואה שלום עם סעודיה, והוא רואה טיפול בגרעין האיראני. כדי להצליח בשני המישורים האלו הוא צריך את טראמפ ויתר האמריקנים. ברגע שהוא צריך לבחור בין המסלול ההיסטורי לבין להאריך את חיי הממשלה עם אנשים שיקשו עליו להמשיך בדרך הזאת, הוא יבחר בדרך ההיסטורית".
עוד הוסיף בנושא: "הרבה זמן שמענו שנתניהו לא מוכן ללכת לעסקה בגלל הסיבות הפוליטיות, והינה אנחנו בתוך עסקה. כתוצאה מכך בן גביר לא בממשלה, סמוטריץ' מאיים, ובכל זאת נתניהו מתקדם. יש פה שיווי משקל שצריך לקחת בחשבון. אין מנהיג פוליטי שלא צריך לקחת בחשבון את הישרדותו הפוליטית, אבל ההחלטה להתקדם וללכת לכיוונים עם הנשיא טראמפ כבר התקבלה".
עריכה: אלון גבאי