סנהדרינק

"עומר ממש תכנן את השחרור ברגע שנחטף"

שי ונקרט, אביו של עומר ונקרט ששוחרר משבי חמאס, על תלאות השבי של בנו, ההתחלה החדשה, ועסק היין 'Winekart' שחוזר לפרוח • פרק 46


באופן מאוד מפתיע, עוד שבוע עבר במהירות הבזק, ושוב הגענו ליום החמישי המהווה את כרטיס הכניסה שלנו לסוף השבוע. וכמיטב המסורת, חזרו ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר אל אולפן 103fm, ופתחו שוב את הבר לשעה תמימה. מה אתם שותים? 

"נו, מה אתם אומרים על התכנית שהכנו לכם הפעם?", פתח קיפניס. "דובר צה"ל הפורש דניאל הגרי, נועה קירל בפרשנות ראשונה על השיר הישראלי לאירוויזיון, וויטקוף, השליח האמריקני המיוחד למזרח התיכון וגל גדות על החיים בהוליווד בצל המלחמה – כל אלה לא יהיו אתנו היום. מי כן יהיו, תכף תראו, אבל קודם כל אל תעמדו לי בחוץ למרות הערב החמים, היכנסו, שבו ומיד נציע לכם משהו לשתות". 

לפני קצת יותר משבועיים, שוחרר עומר ונקרט משבי חמאס, לאחר שנחטף ממסיבת הנובה בקיבוץ רעים ושהה 505 בגיהנום עלי אדמות. שי ונקרט, אביו של עומר, שוחח עם חברי צוות התוכנית וסיפר על התמודדותו של עומר עם חוויות השבי הנוראיות, החזרה המרגשת, והניסיונות להרים שוב לאוויר את העסק המשפחתי, 'Winekart', חברה לשיווק ייקבי בוטיק. 

"עומר מתאושש, עבר שבי לא קל בכלל, בזמן שלו, בקצב שלו, הוא יחליט מתי לשתף ומה לספר", תיאר. "עומר חזק, הוא הביס את השבי כמו שהוא הגדיר את זה, הוא ניצח את השבי. עומר ממש תכנן את השחרור ברגע שנחטף, הוא ידע שהוא משתחרר וזה מה שהחזיק אותו שם. הוא ילד חזק, וכל דבר חדש לו. אנחנו ממשיכים את המסורת של לחיי עומר ולחזרת כל החטופים. חייבים להחזיר את כולם. ב־7 באוקטובר עזבתי את העסק לטובת משימת חיי - להחזיר את עומר הביתה". רוצים לסייע בשיקום העסק, ועל הדרך ליהנות מיין נהדר? היכנסו לאתר 'תומכים במשפחת ונקרט', הזמינו לכם בקבוק או שניים, ושתו לחיי עומר, משפחת ונקרט, וכל החטופים שחייבים לשוב עכשיו. 

ובמעבר חד שבחדים - הכירו את ה'קרלסברג צ'אלנג'ק, תחרות שתבחן אחת ולתמיד את הידע שלכם בבירה. מלבד הכבוד המתבקש, הפרס לזוכה הוא טיסה לדנמרק ואירוח במבשלת קרלסברג. שווה, לא? עופר חבקין מ־CBC ישראל סיפר על האירוע הקרב. 

וגם: מדוע עיתונאית 'מעריב' טליה לוין בילתה ערב שלם עם אנשים שלא ממש סייעו לה לכלות את בקבוקי היין שהיא הביאה לאותו ערב? בשיחתה עם הפאנל המבוסם של 'סנהדרינק', הסבירה את הפליאה שאחזה בה כשהבינה שהיין הנפלא שתכננה לגמוע במשותף לא זכה לפופולריות. 

רעבים? השף ליאון אלקלעי חתם את הפרק עם מתכון לכבדי עוף, 

מרכיבים:

  • קורט סוכר 
  • 10 גרם שומן אווז או חמאה 
  • 200 גם כבדי עוף
  • מלח ופלפל שחורק גרוס 
  • 4 כפות יין מרסלה או יין מחוזק 
  • בצל סגול אחד חתוך לפלחים 
  • ניתן להכין פולנטה בצד 

אופן ההכנה:

  • מנקים את הכבדים מגידים 
  • שמים סוכר במחבת, ונותנים לו להתקרמל
  • מוסיפים את החמאה, ואז את הכבדים
  • מוסיפים 4 כפות מים, ואז מוסיפים 2 כפות חמאה
  • את יתר החמאה מוסיפים לפולנטה 

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

13/03/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris