סנהדרינק

כנגד ארבע כוסות דיברה התורה

בוחרים יינות לפסח? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר עם הבקבוקים שילוו אתכם במהלך ההגדה הבלתי נגמרת • מתי בפעם האחרונה הייתם בנתניה? • פרק 49


חמישי שוב כאן, וזו הזדמנות מצוינת לעצור את המרדף, להוריד רגל מהגז, ולשתות משהו. גם היום שבו ניר קיפניס ויאיר גת אל הבר של 103fm, ועשו לנו סיפתח לסוף השבוע הבא עלינו לטובה, בתקווה שיביא בשורות טובות. אתם יושבים?

"ברוכים הבאים אל הפאב שלנו", פתח קיפניס כמיטב המסורת. "מה אתם אומרים על מזג האוויר? רגע חם, רגע קר, עונת מעבר, אתם יודעים. איך מזג האוויר בבודפשט, שם נופש ראש הממשלה? בטח עוד קריר, אבל די בטוח שנעים בהרבה מאשר במנהרות חמאס בהן שוהים עדיין, עשרות חטופים, מהם 24 שנאבקים עדיין כדי להישאר בחיים. בכל מקרה, אנחנו תכף נמזוג לכם דרינק, נגיש גם משהו לאכול וננסה להרים".

בפתח הפרק, סיפרו על השקת הפאב בקיבוץ אור הנר, ושוחחו עם חוטינר, שבדיוק שב מהממלכה המאוחדת בעודו מעלה על נס את האלכוהול הישראלי המשובח. יחד, שיתפו בפרטים על טקס פרסי האוסקר של הוויסקי, הלוא מדובר על ה-World Whiskies Awards. 

ומוויסקי נעבור ליין, ולעיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שהתארחה בפרק למרות שהייתה על הכוונת של להקת עורבים, ודנו בשאלת מיליון הדולר: אילו יינות נביא לסדר, וכמה בקבוקים נצטרך כדי לצלוח את סדר הפסח. 

לסיום, הביא השף ליאון אלקלעי מתכון פסחי למדי לראגו אטריות אורז 

מרכיבים:

  • 200 גרם אטריות אורז 
  • 3 כפות שמן
  • ביצה אחת
  • כפית שום כתוש
  • כפית פלפל שחור 
  • 200 גרם פילה בקר
  • ברוקולי
  • תרד
  • באקצ'וי
  • כוסברה 
  • בצל ירוק
  • כפית סויה כהה
  • כף סויה בהירה
  • כף וחצי רוטב הויסטיר
  • 2 כפיות חומץ לבן או חומץ אורז
  • 2 כפיות סוכר 
  • ג'ינגר

אופן ההכנה:

  • מערבבים את מרכיבי הרוטב
  • משרים את האטריות במים קרים, ולאחר חצי שעה מוסיפים את הסויה
  • חותכים את הבקר לפרוסות דקות
  • חותכים את הבצל הירוק לשניים
  • שמים שמן במחבת, ומוסיפים את הביצה
  • מוסיפים את הבשר ואת הבצל, השום והג'ינג'ר
  • מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את האטריות

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

03/04/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris