סנהדרינק

ליל הסדר, התחלנו

מוכנים לשאלות של הדודה? • יודעים מי מחזיר את סבתא הביתה? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר הכינו אותנו לסדר הפסח • פרק 50


הזמן טס כשנהנים, והגענו לפרק ה־50 של 'סנהדרינק', הפודקאסט שתמיד מכניס אתכם לסוף השבוע בסטייל. אז כמיטב המסורת, גם הפעם שבו לאולפן 103fm ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, והפעם הכינו אותנו להגדה, לבדיחות העבשות של בני המשפחה, ולשאלות של הדודות שאף פעם לא סובלות דיחוי. 

"שלום, חג שמח, מה זה? באמת שלא הייתם צריכים להביא כלום", בירך קיפניס את האושפיזין, שהגיע גם לקראת החג הנוכחי. "אתם מוזמנים להתיישב ליד הבר, בכל זאת כבר חלפה שנה מאז חגגנו ביחד את חג החירות". 

מיד לאחר שיחה קצרה על ענייני דיומא, אירחה השלישייה את חיים ילין, ראש המועצה האזורית אשכול לשעבר, ושיתפו יחדיו בפרטים על הניסיון להחזיר לפעילות את עסקי האלכוהול בעוטף, שנגדעו באכזריות בבוקר השבת השחורה. 

ומהעוטף חזרה לרמת השרון, ביתנו, ולמתחם חדש שיקדש את טהרת היין. אייל פרנקו סיפר על המיזם המבוסם, שזכה לשם 'סטודיו של יין'. ואפרופו יין, עיתונאית 'מעריב' טליה לוין נערכה גם היא לליל הסדר עמוס המזון והמורכבויות, והכינה גם אותנו לאותו ערב בלתי נגמר. רמז: לא לשכוח להביא יין, בעיקר לעצמכם. 

מרגישים רעב עוד לפני שהחמץ ייפרד מאיתנו לשבוע? השף ליאון אלקלעי הפתיע במתכונים לשני סלטים המעלים את המלפפון על ראש שמחתנו: סלט עוף במלפפונים, וסלט מלפפון בואסאבי.

מרכיבים לסלט המלפפונים בואסאבי:

  • 500 גרם מלפפונים 
  • כפית וחצי של מלח רגיל 
  • 4 כפות וכפית סוכר
  • 30 גרם ואסאבי 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את הואסאבי עם המלח והסוכר
  • חותכים את המלפפונים 
  • מוסיפים את המלח, ושמים את הכל בשקית
  • מעסים ומכניסים למקרר ל־24 שעות

מרכיבים לסלט העוף במלפפונים:

  • חזה עוף אחד 
  • 2 בצלים ירוקים
  • 2 כפות יין לבן
  • 4 פרוסות שורש ג'ינג'ר
  • 50 מ"ל סויה, חומץ וסוכר
  • שמן שומשום  

אופן ההכנה:

  • מרתיחים את המרכיבים ומבשלים 5 דקות
  • מכניסים את חזה העוף
  • מוציאים וחותכים את העוף
  • 500 גרם מלפפונים חתוכים לשיערות
  • מערבבים ומגישים מיד 

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

10/04/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris