דרור שטרום, לשעבר הממונה על ההגבלים העסקיים, שוחח עם גדעון אוקו ב-103fm ודיבר על מחירי המזון שממשיכים לעלות.
דרור שטרום הסביר וביקר על הפערים במחירי המזון בישראל והחוסר במהלכים ממשלתיים: "פער נפתח בין מה שקורה בכלל בכלכלה לבין מחירי המזון, כשהעגלה פשוט איבדה כל רסן וברקסים, והיא מתדרדרת בלי שאף אחד בממשלה מנסה אפילו לעצור אותה בצורה נבונה, אין שום מאמץ ממשלתי לבלום את הדבר הזה".
בהמשך הסביר על הגורמים שמונעים מאבק בעליות במחירי המזון: "כולנו מבינים שלהתעסק עם תנובה, שטראוס ואוסם זה לא טיול אחה"צ, ובנוסף לזה למה להתעסק בזה כשהציבור כולו מרותק למסכים בענייני החטופים ובעניינים אחרים? הזעם הציבורי לא מופנה לשם ורואה ישר איך השוק מגיב לזה".
"ניקח פרק אחורה, בבחירות האחרונות, שהיו חלק עצום מהציבור, אמר שהדבר שהכי מעניין אותו זה יוקר המחיה, ואז אפילו דובר על זה שתקום ועדה ורפורמות ופיצול מונופולים - אלא שהוועדה שהוקמה התפזרה בלי מסקנות אפילו ואף אחד לא מחיה את העניין כי באמת תשומת הלב לא שם.". עוד הסביר על החזית שנוספה לחזית הביטחונית: "למרבה הצער יש לנו חזית כלכלית, גם אם מדברים על עניינים ביטחוניים, ויש משפחות שנמצאות במצוקה כלכלית שאולי היא לא הראשונה במעלה אבל אנשים צוברים הפסדים וחובות והלוואות".
"הסעיף של המזון מתייקר כי אף אחד לא משגיח על הקשר שבין התירוצים שמוכרות חברות המזון, כמו עליית חומרי הגלם, לבין מה שמציבות על המדפים והמחירים שהן הולכות ומעלות", עוד טען: "איבדנו את הקשר שבין עלויות ייצור המזון לבין המחירים על המדף. בוא נגיד את האמת, הפעם האחרונה שראינו רפורמה אמיתית בתחום מוצרי הצריכה היסודיים הייתה בשנות ה-80', ומדובר בתחום שמלא במונופולים, ועם הצרכנים הכי חלשים כי מוצרי יסוד חייבים במטבח ובמקרר - לא הייתה עשרות שנים שום רפורמה".
בהמשך ביקר את הרפורמה שביצע ליברמן ועל המאבק הציבורי: "הרפורמה של ליברמן לא עצר אותן, וגם אם זה עצר את זה לחודש, בסוף חברות המזון ורשתות המזון יודעות לספור עד עשר, ולחכות שהציבור יעבור - ואז מעלות את המחיר". עוד ציין: "התחום היחידי והתקופה היחידה שהיה איזשהו מיתון בגידול המחירים היה מ-2012 עד 2019, שם היו 7 שנים שבהן יצרני המזון לא העלו מחירים ומי שהעלה מחירים היו רשתות המזון שניצלו הזדמנות והעלו מחירים".