איפה הכסף
עם ענת דוידוב

הטיפים של אהרוני לקראת יום העצמאות

המסעדן ישראל אהרוני סיפר איך לשדרג את המנגל של יום העצמאות: "יש נתחים פחות מוכרים ונהדרים, נניח פיקניה, או שפיץ שייטל"


ישראל אהרוני, מסעדן ובעלים של מסעדת אהרוני'ס, דיבר עם גדעון אוקו ב-103fm, וסיפר איך לשדרג את המנגל של יום העצמאות.

"יש את הנתחים המוכרים והאהובים: אנטריקוט, סינטה ופילה, כבודם במקומם מונח – הם יקרים נורא ובצדק כנראה", סיפר. "לעומת זאת, יש עוד נתחים פחות מוכרים ונהדרים, נניח פיקניה, או שפיץ שייטל, שהם יותר זולים בצורה משמעותית".

"יש נתח קצבים, גם הדק וגם העבה, שהם נהדרים למנגל. יש למשל נתחים שהם יותר נדירים למצוא, כמו איירון סטייק שהוא מאוד ספציפי", הוסיף אהרוני. "הרעיון הכי טוב זה לעשות מיקס – חלק מהיקרים וחלק מהזולים".

לאחר מכן אהרוני הציע: "אפשר לעשות קבב ביתי – לקחת בשר, קצת שומן כבש, כוסברה, שום, בצל, מלח, פלפל – לא צריך יותר כלום".

על רקע המחירים הגבוהים של הבשר, אהרוני שב והדגיש: "הרעיון הכי טוב זה ללכת על מיקס של בשרים, שבאופן כללי יכול להוזיל את סך עלות הקנייה".

בסיום השיחה סיפר השף על פסטיבל 'האוכל המוזל' של עיריית תל אביב במתחם שרונה: "הרעיון הוא לקחת מילואימניקים שמייצרים מוצרים, ובגלל המילואים נדפק להם העסק, ולייצר מנות שמתבססות על המוצרים שלהם".

ואיפה הוא יעשה את המנגל? לדבריו, "הילדים עושים אצלנו על הגג, אז אני אטעם מהם".

28/04/2025
על האש
על האש  |  צילום: הדס פרוש/פלאש90
Paris