סנהדרינק

לבי בארוחת השבועות, אנוכי עדיין לא

מפטנזים על היין שליד ערימת גבינות החג? • קיפניס, גת וחוטינר בחרו בקבוקים, ונערכו לפסטיבל הריזלינג ביקב 'ספרה' • אגב, חפצים בבורקס? • פרק 53


יום חמישי כבר כאן, וזו הזדמנות מצוינת לעצור רגע מהשגרה השוחקת, ופשוט לשתות משהו. כי למה לא בעצם. ואם כבר אמרתם סופ"ש, אז ברכו במחיאות כפיים את חברי 'סנהדרינק', הלוא הם ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, ששבו לסיבוב נוסף בבר של 103fm, והתכוננו לארוחת חג השבועות וליין שליד. 

לאחר שיחה קצרה על ענייני דיומא והשבוע הטרוף שחלף על כולנו, העלו לסיפון את סימה רב הון מיקב 'ספרה', שסיפרה על פסטיבל הריזלינג שייערך בשישי הבא, במסגרתו יארח היקב את פסגת הריזלינג כחול לבן. הסתקרנתם? בצדק רב. 

ובהמשך, איך לא, שוחחו עם עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, ששיתפה בפרטים על מעבר הדירה המרגש, שכבר עכשיו מלווה בהרבה מאוד שתיית אלכוהול במהלך היום, כי מסורת זו מסורת. אגב, לבקבוקי היין העודפים שלום, מקומם בבית נמצא. בקושי. 

אזהרת ספוילר: השף ליאון אלקלעי עבר לא מכבר לביתו החדש בברלין. זה ממש לא אומר שלא שמענו ממנו מתכון נפלא לסוף השבוע, שיגרום לנו לא להפסיק לאכול. בדיוק כמו עכשיו. והפעם, רגע לפני שבועות: בורקיטס בשלל מילויים.  

מרכיבים:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • גביע יוגורט
  • 350 גרם קמח תופח 
  • למלית, ניתן לבחור בין: בולגרית, שמנת, תרד חלוט, שמיר וצלפים קצוצים, מוצרלה, פרמז'ן, ריקוטה, ולמלית מתוקה ניתן להוסיף אגוזי לוז 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את החמאה עם הקמח, מוסיפים את היוגורט ולשים
  • מרדדים את הבצק 
  • קורצים עיגולים 
  • מוסיפים את המלית
  • מהדקים ומברישים בביצה
  • מוסיפים שומשום, קצח או פרמז'ן לפי הטעם 
  • מכניסים לתנור ב־180 מעלות ל־25 דקות

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

15/05/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris