סנהדרינק

בציר וינטג'

איך זה מרגיש לשתות יין מ־1997? • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר על יין ישן, ובירה חדשה • תשאירו מקום לשקשוקה • פרק 58


יום חמישי כבר כאן, ואין הזדמנות טובה מזו לשבת רגל על רגל, להודות על כך שעוד שבוע נגמר ומפנה את עצמו לסופ"ש, ולמזוג לעצמנו משהו טעים שיכניס את עצמנו לאווירה. כך גם ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, הלוא הם חברי פאנל 'סנהדרינק', שפתחו שוב את הבר של אולפן 103fm, ולא בכדי. 

לאחר כמה מילים על העובדה שכבר הצלחנו להתרגל שוב לשגרה במדינה שאין בה שגרה, שוחחו עם ליאור וייס, מנכ"ל ומייסד מבשלת 'בירבזאר', שסיפר על הבירות החדשות שמושקות ממש בימים אלה, ועל פחיות הבירה הנפלאות של מבשלות ישראל, שרואות אור באתר 'בירבזאר' לצד הבירות המוכרות והאהובות של המותג. 

ומשהזמן חלף ביעף, שוחחה החבורה המתבסמת לאיטה עם עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שסיפרה על חגיגות יום הולדתה, שלוו בלא מעט יין, חלקו מבציר ישן נושן. האם היין משנת 1997 התברר כהפתעה טובה, או כחבית נפץ שמוטב היה לשתות הרבה לפני שהיו פה אייפונים?

אחרי שמזגנו, שתינו, ומזגנו שוב (באחריות כמובן), זה הזמן למתכון לסוף השבוע שיגרום לנו לתת מזור לרעב המקנן בנו. השף ליאון אלקלעי נענה לאתגר, וחלק עמנו מתכון למנמן, שקשוקה טורקית כדלקמן. 

מרכיבים:

  • 2 ביצים 
  • עגבניה
  • פלפל ירוק חריף
  • חצי פלפל אדום מתוק 
  • 2 כפות שמן זית או כף שמן זית וכף חמאה
  • 50 גרם נקניקייה
  • גבינת טולום
  • פלפל שחור וצ'ילי גרוס 

אופן ההכנה:

  • מגרדים את העגבנייה 
  • חותכים את הפלפלים לקוביות
  • מטגנים את החמאה או השמן על אש נמוכה 
  • מוסיפים את הנקניקייה
  • שוברים פנימה 2 ביצים 
  • מתבלים ומבשלים לעוד זמן קצר

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

10/07/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris