סנהדרינק

לבד במדבר?

המלחמה משפיעה, איך לא, גם על מצב ענף האלכוהול הישראלי המשובח • טל חוטינר ויאיר גת על מעמד המדינה בימים אלה, ועל היין הנפלא שלנו • פרק 61


חמישי כבר כאן, וזו הזדמנות נהדרת לעשות הפסקה מהמציאות המורכבת האופפת אותנו כבר כמעט שנתיים. אם יש משקה משובח בסביבה, וקרח, כבר יותר טוב. אז גם השבוע, שבו טל חוטינר ויאיר גת אל אולפן 103fm, עשו כבוד לאלכוהול הישראלי רבתי, ותיארו את הקשיים המוערמים על יצרני ומשווקי האלכוהול כשהעולם מפנה לנו גב. 

לאחר שיחה קצרה על ענייני דיומא, שוחחו עם היינן קובי ארביב מ'יקב רקאנטי', ושמעו על הבציר החדש וסגולותיו גם בימי המלחמה הארוכה. 

בהמשך, אירחו לשיחה טלפונית את עיתונאית 'מעריב' טליה לוין, שדיווחה ממיקום סודי בדרום הארץ, בו מצאה עגלת קפה בלב המדבר. לאלכוהול המדברי שאיתרה בהמשך השיחה, שלום. 

ואם פתחנו עם יין גם נסיים - יפתח פרץ, היינן הראשי של 'יקבי כרמל', עשה לנו חשק לקפיצה ליקב, ולכוס יין. או ארבע. 

מאחר והגיע הזמן למזון, חלק עמנו השף ליאון אלקלעי מתכון לסלט טורקי נפלא. 

מרכיבים:

  • חצי קילו עגבניות
  • בצל גדול
  • פלפל אדום 
  • פלפל ירוק 
  • 2 שיני שום 
  • חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 2 כפות שמן זית 
  • סומק
  • כפית מלח 
  • רכז רימונים 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את התבלינים
  • חותכים את הירקות לחתיכות קטנות
  • מערבבים

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

07/08/2025
סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris