רס"ן (מיל') י', סמג"ד 9300 תופס כרגע קו בחרמון, שוחח עם ינון מגל וחיים לוינסון ב-103fm, וסיפר על חורף על ההר המושלג והקר, על פעילות הגדוד שלו בתוך סוריה ולבנון, ועל הטבח בגדוד שהופך כל ארוחה לגורמה.
"אני פה באתר החרמון, הגדוד שלי נמצא גם בשטח סוריה וגם על הגדר", סיפר הסמג"ד. "איך שזה נראה זה לבן לגמרי - יש הרבה שלג בכל מקום. חצי מההר מושלג, וחצי בדרך לשם". הוא אמר גם כי "זה כמו ללכת בחול עד הברכיים, זה מאוד קשה".
ואם זה לא מספיק קר, הרי שחבריו לגדוד נמצאים גם בשטח סוריה, חווים שם מזג אוויר קר אפילו יותר. "כתר החרמון הרבה יותר גבוה - שם יש שלג שנערם באזור המטר לפחות", סיפר רס"ן י. "יש לנו חבר'ה שנמצאים בתוך סוריה, כל הזמן מזג האוויר קר, אבל מסתדרים, מתלבשים טוב. יש ביגוד, יש ציוד ועושים מה שצריך לעשות".
"אנחנו נמצאים בין סוריה ללבנון, הגדוד היחיד בארץ שנמצא בשלוש ארצות בכל יום", סיפר הקצין. "אנחנו מסתכלים גם לפה וגם לשם. העבודה שונה משני הצדדים, זה מאוד מעניין. הנוף מטורף, אי אפשר לתאר".
הצבא כידוע צועד על קיבתו, אבל מתברר שהגדוד של י' עושה את זה עם גורמה. "יש לנו באחת הפלוגות טבח שהוא שף תל אביבי. אני בא לאכול רק אצלו כשאני יכול", סיפר בחיוך הסמג"ד."יש אוכל מצוין, הכול בסדר. במצב של נתק בשלג כבד, הפלוגה צריכה לדעת לשרוד שבוע ושבועיים בלי אוכל מבושל, ואז יש לנו מנות קרב".
על חבריו לנשק אמר כי "החברה טובים - מלח הארץ. אנחנו שנתיים עשינו מעל 400 יום, זה קשוח - אבל סבבה. אנחנו באים ותורמים. אלה לוחמים אמיתיים לגמרי". את חבריו הגדיר כ"גדוד של לחמים, דוד של אריות, טוחנים מילואים". על השלג: