ד"ר מאיה רוזמן מסבירה ממה באמת מורכבת ריבה "ללא סוכר"
"אני רוצה לנפץ את המיתוס שלפיו בריבות ללא סוכר אין סוכר. כי יש. אני מחלקת את הריבות לארבעה סוגים. הראשון הוא הריבות הפשוטות שיש בהן בעיקר צבעי מאכל וסוכר והן נמצאות בסופגניות שאוכלים בחנוכה ובחלק מהמוצרים הקנויים. הסוג השני הוא ריבות "רגילות", שנוצרות מבישול של פירות וסוכר לבן. בסוג השלישי מבשלים רק את הפירות מבלי להוסיף סוכר בכלל. צריך לשים לב להגדרה. על הריבות האלה כתוב 'ללא תוספת סוכר'. יש בהן את הסוכר של הפרי עצמו, אבל ללא תוספת של סוכר לבן.
"הסוג הרביעי הוא ריבות דיאטטיות בהן יש ממתיקים מלאכותיים מהסוג המזיק לבריאות ופרוקטוז, סוכר פירות, שלא מקפיץ את רמת האינסולין בשם ולכן הריבות האלה מתאימות למי שיש לו נטייה לסוכרת. מצד שני, אותו פרוקטוז נספג ישר לדם ומצטבר כשומן באזור הבטן. מבחינת קלוריות בריבה "רגילה" יש כ-20 קלוריות בכפית. בריבות הדיאטטיות עם הממתיקים המזיקים יש כ-10 קלוריות בכפית".