ד"ר מאיה רוזמן

מתכון - עוגת הגבינה של דינה

אם תשאלו את ד"ר מאיה רוזמן, עוגות גבינה לא חייבות להיות מלאות בקלוריות


דינה, המטופלת הוותיקה של ד"ר מאיה רוזמן ממשיכה לספק לנו מתכונים מתוקים, בריאים והכי חשוב: טעימים. הרי הוא לפניכם:

  

מרכיבים:

גבינה לבנה 5% - 3.5 קופסאות של 250 גרם (875 גרם)

גביע לבן - "אשל"

5 ביצים גדולות (גודל L)

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

3 כפות קמח

2 כפות קורנפלור

2 שקיות סוכר וניל

חצי כוס סוכר חום

      

אופן ההכנה:
   

1. להפריד את הביצים: חלמונים וחלבונים לחוד

2. להקציף את החלבונים עם הסוכר בקערה

3. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, הקורנפלור והפודינג

4. בקערה שלישית נוספת לערבב את הגבינה, הלבן, סוכר הוניל והחלמונים

5. להוסיף את תערובת הקמחים לגבינה ולערבב

6. לאחד את הקצף עם תערובת הגבינה בהדרגה ובתנועות קיפול עדינות

7. לצקת את הבלילה לתבנית מלבנית, רצוי פיירקס

8. להניח את התבנית על תבנית התנור שמלאה במים בגובה 1 ס"מ

9. אפיית העוגה נמשכת שעה בטמפרטורות יורדות:
* 10 דקות ראשונות ב־200 מעלות
* עוד 10 דקות ב־180 מעלות. (בשלב זה אפשר להפריד את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין, כדי שלא תצנח)
* עוד 20 דקות בטמפרטורה של 140 מעלות
* 10 הדקות האחרונות ב 120 מעלות

10. בסיום האפייה לפתוח מעט את דלת התנור ולא להוציא את העוגה עד שהיא מתקררת

  

ד"ר רוזמן ממליצה: "ב־24 חתיכות של העוגה,  יש כ־77 קלוריות לפרוסה. אפשר לאכול פרוסה כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה", והבונוס? "אפשר לאכול אפילו שתי חתיכות כיוון שהעוגה דלה בסוכר ומלאה בחלבון ובסידן. יש לה לא מעט יתרונות בריאותיים".  

   

עריכה: מיכל דאבי

  

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/03/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris