ד"ר מאיה רוזמן

גלידה בריאה ומשובחה

ד"ר רוזמן: "השילוב בין החלבונים לסוכרים תורם לשובע ארוך בהשוואה לממתקים אחרים"

הקיץ כבר כאן: ד"ר מאיה רוזמן מספרת על היתרונות והחסרונות הבריאותיים והתזונתיים של הגלידות - אילו סוגי גלידות מומלצים יותר מאחרים? האזינו


"גלידה נחשבת פינוק ולכן מעט מאד מרבים להסתכל גם על היתרונות של הגלידה. בגלידה יש סידן וחלבון כפי שיש במעדני החלב. ברובם יש רכיבים טבעיים בלבד. השילוב בין חלבוני החלב והסוכרים גורם לשובע ארוך יותר. החיסרון הגדול של הגלידה הוא 25% סוכר בכוס. מנה גלידה ממוצעת מכילה של כוס גלידה מכילה שש כפיות סוכר. הגלידות העדיפות הן הגלידות ללא סוכר, ישנם לא מעט ממתיק שאינו מזיק לבריאות. גלידות היוגורט המכילות 2% שומן מכילות בדרך כלל גם פחות שומן. כ-120 קלוריות במנה של כוס חד פעמית. בגלידות הסורבה שיש בהן 0% שומן יש בהן המון סוכר, המון קלוריות ומעט מאד סידן וחלבון שנמצא בחלב. הגלידו הכי פחות מומלצות הן של 15% שומן שהן 250 קלוריות בכוס קטנה. גם הגלידות ביוגורטיות בריאות יותר אך התוספות להן מלאות קלוריות. בדיאטה אני ממליצה לצרוך גלידה של 120 קלוריות כארוחת ביניים. בשלגונים וארטיקים אני ממליצה להסתכל במה שכתוב באריזה".

עריכה: איתמר זיגלמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
02/06/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גלידה
גלידה  |  (צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris