אכן לא בריא לשמור תפוח אדמה טרי ואינו מבושל במקור אור. תפוח אדמה מקורו באדמה וברגע שמוצאים אותו ממנה והוא נחשף לאור ומתחיל בתהליך כימי על מנת לייצר חומרים רעילים כנגד מזיקים. ברגע שהקליפה מתחילה לקבל צבע ירוק, ניתן לדעת כי תפוח האדמה החל להפריש חומרים מסוכנים. יש לקלף אותו בצורה גס את תפוח האדמה כדי להסיר את הקליפה עם הרעלים שהפריש או פשוט לזרוק את תפוח האדמה לפח האשפה. החוק לשמירת תפוחי אדמה טוען שיש לאכסן אותו בחושך במקום מוצל. אם כאשר את שומרת אותו במקרר לא מצטברת קליפה ירוקה על התפוח אדמה אז אין בעיה בעיני. מבחינה בריאותית אני ממליצה לך לצרוך במקום תפוח אדמה דווקא בטטה שיש בה אמנם יותר סוכר אך גם יש בה הרבה יותר ויטמין A ואינדקס הגלוקמי שלה נמוך יותר.
איתמר זיגלמן