ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לאורז עם ברוקולי וחומוס

האם תהיו מוכנים לנסות שילוב מיוחד שלא נראה טריוויאלי לרוב האנשים? • מתכון לאמיצים בלבד


כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: אורז עם ברוקולי וחומוס. הבנים של מאיה אוהבים את השילוב, אך לרוב המטופלות של רוזמן הוא נשמע קצת מוזר. תעזו לנסות?

  

מרכיבים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי (עדיף אורז מלא)
  • 250 גרם גרגירי חומוס יבש
  • שקית מיני ברוקולי קפוא או קילו ברוקולי טרי
  • תבלינים
  • שמן זית

  

אופן ההכנה:

1. משרים את החומוס במים כל הלילה, מחליפים את המים ומבשלים את החומוס עד שיתרכך (אפשר להשתמש בשקית של גרגירי חומוס קפואים מבושלים, ואז זה חוסך את כל התהליך)

2. מסננים את המים של החומוס

3. מתבלים את החומוס בלימון, מלח, פלפל וכף שמן זית

4. מבשלים את האורז עם שתי כוסות מים, כפית מלח, כפית כמון וכף שמן זית

5. את הברוקולי הטרי מרתיחים. את הברוקולי הקפוא אין צורך לבשל אלא רק להפשיר

6. מתבלים בלימון ומלח ומערבבים הכל יחד

  

ד"ר רוזמן ממליצה: "זו מנת חלבון טבעונית שמכילה כמות גדולה של נוגדי חימצון, סיבים תזונתיים, ברזל ואשלגן. בשתי כוסות אורז יש פחות מ־140 קלוריות, 7 גרם חלבון ו־2 מ"ג ברזל- כמו בחזה עוף, כך שאפשר לאכול מנה של אורז במקום מנת בשר בארוחה העיקרית גם בזמן דיאטה, או כתוספת למנת חלבון בארוחה לא צמחונית".

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
01/09/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אורז עם ברוקולי וחומוס
אורז עם ברוקולי וחומוס  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris