כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: אורז עם ברוקולי וחומוס. הבנים של מאיה אוהבים את השילוב, אך לרוב המטופלות של רוזמן הוא נשמע קצת מוזר. תעזו לנסות?
מרכיבים:
1. משרים את החומוס במים כל הלילה, מחליפים את המים ומבשלים את החומוס עד שיתרכך (אפשר להשתמש בשקית של גרגירי חומוס קפואים מבושלים, ואז זה חוסך את כל התהליך)
2. מסננים את המים של החומוס
3. מתבלים את החומוס בלימון, מלח, פלפל וכף שמן זית
4. מבשלים את האורז עם שתי כוסות מים, כפית מלח, כפית כמון וכף שמן זית
5. את הברוקולי הטרי מרתיחים. את הברוקולי הקפוא אין צורך לבשל אלא רק להפשיר
6. מתבלים בלימון ומלח ומערבבים הכל יחד
ד"ר רוזמן ממליצה: "זו מנת חלבון טבעונית שמכילה כמות גדולה של נוגדי חימצון, סיבים תזונתיים, ברזל ואשלגן. בשתי כוסות אורז יש פחות מ־140 קלוריות, 7 גרם חלבון ו־2 מ"ג ברזל- כמו בחזה עוף, כך שאפשר לאכול מנה של אורז במקום מנת בשר בארוחה העיקרית גם בזמן דיאטה, או כתוספת למנת חלבון בארוחה לא צמחונית".
עריכה: מיכל דאבי