ד"ר מאיה רוזמן

"אפשר למנוע סוכרת באמצעות אכילה נכונה"

בספרה החדש של ד"ר מאיה רוזמן 'קול ההיגיון', שיתפה המומחית בכל הגישות דרכן ניתן להתמודד עם מחלת הסוכרת • סקרנים? האזינו


בפתח תוכניתה, שיתפה ד"ר מאיה רוזמן כי "בספר החדש שלי 'קול ההיגיון', יש תפריטים ופתרונות למגוון מצבים כמו מה עושים אם תקועים במשקל, מה עושים אם יש נפיחות בבטן, אם רוצים תפריט בריא ללא גלוטן או מוצרי חלב, וכמובן שאני מתייחסת גם לנושא הסוכר והסוכרת - בתפריטים ובפרק שלם שמוקדש לפחמימות. הסוכרת היום כל כך נפוצה, ולא רק בקרב מבוגרים אלא גם צעירים - ומה שלא מודגש מספיק זה שהתזונה היא הגורם היחיד לסוכרת ואפשר למנוע אותה באמצעות אכילה נכונה ומתאימה".

ובכן, הספר יהיה בכל חנויות הספרים בארץ בימים הקרובים, במחיר מוזל באתר האינטרנט של המומחית האהובה.

בהמשך, ביקשה ד"ר רומזן להתייחס לממצאים עדכניים שקשורים לפחמימות ולסוכרת: האם רצוי לאכול כל 3 שעות לאיזון הסוכר בדם? "לכל אחד מתאים משהו אחר ולא כדאי להיצמד להנחיות שאינן מותאמות אישית", הסבירה והוסיפה: "בעבר היו תיאוריות שהראו, שכדי לשמור על רמות סוכר מאוזנות וגם קבועות במשך היום, יש לאכול כל 3 שעות ארוחה - בוקר, עשר, צוהריים, ארבע, ארוחת ערב בשבע בערב, וארוחת לילה קטנה. מחקרים שיצאו בשנים האחרונות הראו שגם 2 ארוחות גדולות ליום ללא ארוחות ביניים כלל, או 4 ארוחות. יעילות באותה מידה למניעת הקפצה בסוכר בדם.

כשמדובר בפחמימות מלאות, האם יש משמעות לכמות? המומחית השיבה: "לא, עודף פחמימות מכל סוג עלול לגרום להשמנה מה שמחמיר את הסוכרת. פחמימות מלאות עדיפות מבחינה בריאותית, כמו לחם מלא, אורז מלא, פסטה מקמח מלא או קינואה, הן מכילות ויטמינים, ברזל, סיבים תזונתיים, וגם האינדקס הגליקמי שלהן נמוך יחסית לקמח לבן או אורז לבן. אבל גם במקרה שלהן רצוי לבדוק ולצמצמם את הכמות, ולזכור ש-3 כפות (אחרי בישול) הן מנת פחמימה של 100 קלוריות".

האם חייבים לאכול 3 פירות ליום כשיש נטייה לסוכרת? לדבריה של המגישה: "פירות מכילים פרוקטוז, סוכר פירות, שאמנם אינו גורם להקפצה באינסולין בדם, אבל גורם לעמידות לאינסולין, צבירת שומן בטני, והחמרת מצב סוכרת. עדיף להמעיט בצריכת סוכרים כולל פירות, ואם כבר אוכלים פרי, אז עדיף לשלב אותו עם שקדים או אגוזים או יוגורט כי השילוב מווסת את קצב ספיגת הסוכר".

והאם עדיף לאכול פירות עם אחוז סוכר נמוך? ד"ר רוזמן סיכמה: "אמנם יש הבדל משמעותי באחוז הסוכר בפירות השונים, למשל בדובדבנים 15% סוכר ובתות שדה או מלון 7-8%, אבל אחוז הסוכר לא אומר כלום על מהירות ספיגת הסוכר אל הדם (האינדקס הגליקמי). בתמרים, ענבים ואבטיח למשל האינדקס גבוה, ולכן הם פחות רצויים בסוכרת. באפרסק, שזיפים, דובדבנים, וגם תפוח. האינדקס נמוך יותר והם עדיפים מבחינה זו, בלי קשר לאחוז הסוכר בהם".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
26/08/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום יח"צ: סיוון שחור
Paris