ד"ר מאיה רוזמן

האם בירקות מבושלים נשארים בכלל ויטמינים?

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "בירקות טריים יש ויטמין C, ובירקות המבושלים פחות, כי הוא נהרס בחימום", ואמרה: "בירקות המבושלים והאפויים יש יתרונות"


ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלה שמאזינה שאלה אותה דרך הרשת החברתית - 'האם מיותר לאכול ירקות מבושלים? האם בכלל יש בהם ויטמינים או משהו טוב אחר?'

"ובכן, בירקות טריים יש ויטמין C, ובירקות המבושלים פחות - כי הוא נהרס בחימום", הבהירה, והסבירה: "אבל, בירקות המבושלים והאפויים דווקא יש כמה יתרונות".

היא הסבירה כי הירקות החמים ממלאים ונותנים תחושת מלאות, כבדות ושובע - יותר מאשר הירקות הטריים. תבנית ירקות בתנור משביעה יותר מאשר קערת סלט, ולכן חשוב וכדאי לשלב ירקות כאלו בכל תפריט. באופן כללי, מאכלים חמים גם תורמים לשובע ארוך יותר, עקב השפעת החום על מרכז הרעב והשובע במוח.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris