ד"ר מאיה רוזמן

אבוקדו - שאלת השאלות

כמה פעמים הייתם צריכים לזרוק חצי אבוקדו ששמתם במקרר, מפני שהשחיר? ד״ר מאיה רוזמן הגיעה עם הפתרון החכם ביותר לשמר את הפרי האהוב כמה שיותר


ד"ר מאיה רוזמן החליטה להשיב לשאלה שהגיעה אליה דרך הרשת החברתית, אך זו אולי השאלה שאנחנו שואלים את עמינו בכל פעם שכמתחילה עונת האבוקדו: מה עושים עם אבוקדו שפתחנו והשתמשנו בחלק קטן ונשאר במקרר והשחיר?

"מכירים את זה שפותחים אבוקדו, אבל עקב הקלוריות הרבות (800-400 ליחידה אחת.) אנחנו נמנעים מלאכול את כולו ואז הוא משחיר?", אמרה מאיה, והמשיכה: "אז אפשר לשמור במקפיא וזה שומר על הערכים התזונתיים בצורה מופלאה".

לאחר מכן, הסבירה כיצד נשמר את הפרי בצורה הנכונה ביותר: "מקלפים ופורסים את האבוקדו, מזליפים מעל קצת מיץ לימון, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה ומכסים, עוטפים היטב היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-24 שעות. אחרי 24 שעות מוציאים ומחלקים לשקיות פרוסות אבוקדו, ומחזירים למקפיא. כל פעם שבא לנו אבוקדו, אפילו שלא בעונה, מוציאים מהמקפיא, מפשירים ואוכלים".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
01/09/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אבודקו
אבודקו  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris