ד"ר מאיה רוזמן

נאכל על השובע?

למה ביצה קשה משביעה יותר מחביתה? תפוח אדמה אפוי יותר מפירה? חזה עוף מפולקה? • ד"ר מאיה רוזמן שיתפה בתשובות המרתקות • פינת טוב לדעת


פינת טוב לדעת: למה ביצה קשה משביעה יותר מחביתה? תפוח אדמה אפוי יותר מפירה? חזה עוף מפולקה? ד"ר מאיה רוזמן שיתפה בתשובות המרתקות ועוד דוגמאות שכדאי לשים לב אליהן בימים אלו.

לדבריה, "שאלו אותי בפייסבוק למה זה קורה ששבעים יותר מחזה עוף, מאשר מ'פולקה' עוף באותו משקל? והתשובה - חזה עוף קצת יותר קשה לעיכול בהשוואה לפולקה עוף ולכן תהליך העיכול שלו אורך יותר זמן. הוא שוהה בקיבה קצת יותר, ותהליך הספיגה של החלבונים אחר כך יותר איטי, ולכן תחושת השובע ארוכה יותר".

ולמה ביצה קשה משביעה יותר מחביתה? המומחית ציינה: "בגלל אותה סיבה. הקיבה צריכה 'ללוש' את הביצה למרקם של מחית, וזה הרבה יותר קל לה לעשות את זה כשמדובר בחביתה, בהשוואה לביצה קשה שצריך להשקיע הרבה יותר אנרגיה וזמן על מנת ללוש אותה ולעכל אותה".

באשר לתפוח האדמה האפוי והפירה, הסבירה כי "תפוח אדמה שעבר בישול ממושך, רק יותר וקל יותר לעיכול, הוא גם נספג מהר יותר והאינדקס הגליקמי של תפוח אדמה מבושל גבוה יותר בהשוואה לאפוי. זה אומר שהוא משביע לזמן קצר יותר ופחות מתאים לסוכרת".

וסכימה: "למה תפוח שלם משביע יותר משייק תפוח? כי הקיבה תעבוד קשה יותר לעכל וללוש את התפוח השלם, לוקח גם יותר זמן ללעוס את התפוח השלם, בהשוואה לשייק ששותים במהירות ואז גם לקיבה אין כמעט עבודה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/10/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיון שחור
Paris