ד"ר מאיה רוזמן

למה אומרים שבשר על האש מסרטן?

ד"ר מאיה רוזמן השיבה על השאלה המסקרנת והסבירה: "בזמן צליית בשר על האש הוא נחשף לחום גבוה, ואז נוצרים חומרים מסרטנים"


ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת 'טוב לדעת' למספר שאלות מסקרנות - למה אומרים שבשר על האש מסרטן? איך אפשר לבטל את הנזקים בלי מאמץ? ומה הבשר הכי משמין?

תחילה הסבירה: "בזמן צליית בשר על האש הוא נחשף לחום גבוה, ואז נוצרים חומרים מסרטנים. ככל שאחוז השומן שבבשר גבוה יותר, כך נוצרים בו יותר חומרים מסוכנים".

אז איך לבטל את זה? לדבריה, "השריה מוקדמת של הבשר במרינדה מפחיתה את החום שהבשר מגיע אליו ואת כמות החומרים המזיקים שנוצרים. אפשרויות נוספות: לצלות על גחלים אפורים ולא על אש גלויה, להפוך את הבשר לעתים קרובות, לנפנף הרבה (שזה שורף קצת קלוריות - 160 לשעה), וחלקים שנחרכו והפכו לשחורים – לא כדאי לאכול".

אבל הטיפ הכי חשוב - "כדאי לשלב בארוחה הרבה ירקות טריים, כי הם מכילים נוגדי חמצון שמנטלים את החומרים המזיקים שנוצרים בבשר. כל הירקות מכילים נוגדי חמצון שונים, ולכן סלט גדול שמכיל ירקות מכל הצבעים - יהיה פשוט נפלא גם בריאותית וגם לשמירה על המשקל", אמרה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/04/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מנגל
מנגל  |  צילום: הדס פרוש/פלאש90
Paris