הייתה זו שעת בוקר מוקדמת ביום שלישי, ממש לפני יומיים. בשיחת טלפון תמימה, בישרה שרת החינוך יפעת שאשא־ביטון לזמר, הפך הפזמונאי והמלחין אביהו מדינה לחתן פרס ישראל.
כבר עם שירו הראשון, 'יעקב התמים (אל תירא ישראל)' בביצועו של משה הלל, זכה במקום השלישי בפסטיבל הזמר המזרחי בשנת 1971, ומיצב את עצמו לאט לאט במרכז הבמה. מלבד קול הפעמונים ומילות שיריו שהצליחו לגעת בלבבות רבים, מבוגרים וצעירים, מזרח ומערב, הלחין מדינה אינספור שירים שגם הם הפכו בזמן קצר לקאלט.
לבועז שרעבי הלחין מדינה את השיר 'חידה את לי' ועבור שימי תבורי כתב את 'כינור דוד', שזכה במקום שני בפסטיבל הזמר המזרחי בשנת 1979. בהמשך, כתב הפזמונאי המוכשר לזמרת עפרה חזה את 'געגועים', לישי לוי את 'רעיה', ועבור חיים משה כתב מדינה את 'תן לזמן ללכת'.
שיתוף פעולה החקוק ללא ספק בלבם של רבים, הוא זה שהלך והתגבש עם הזמר זהר ארגוב. מדינה כתב עבורו את 'הפרח בגני', שזכה במקום הראשון בפסטיבל הזמר המזרחי בשנת 1982, ובהמשך - את 'להיות אדם', 'כבר עברו השנים' ואת 'סוד המזלות'.
בריאיון לבן כספית ואריה אלדד ביום שבו התבשר על זכייתו, אמר: "ידעתי שהגישו אותי, אז זה היה באוויר כל הזמן, עד שהתקשרה היום השרה. המנגינה נמצאת בתוך המילים. אנחנו רק צריכים לקרוא אותן נכון, להבין אותן ולתרגם אותן לשפת הנשמה, שזו בעצם השפה המוזיקלית". רק לפני חודש ימים בדיוק, ערך עבורנו מדינה את השירים הישראליים האהובים עליו במיוחד, זאת במסגרת פרויקט 'אמנים עורכים שבת עברית', והצליח לרגש אותנו מאוד עם בחירותיו.
ההודעה המרגשת על קבלת התואר הנכסף והחשוב היא הזדמנות נפלאה להעניק כבוד נוסף לשיריו ולמורשתו המוזיקלית. יואב חנני, העורך המוזיקלי של 103fm, בחר את מיטב יצירותיו לאורך השנים. האזנה נעימה!
'שבת עברית' ב־103fm נוסדה לפני יותר מ־25 שנה, וכיום היא רצועת המוסיקה העברית המובילה בארץ. היא מפגישה את הקלסיקות הגדולות של המוסיקה העברית עם פנינים מוזיקליות נשכחות עוד מהעשורים הראשונים של המדינה.
'שבת עברית' ב־103fm מכבדת ומוקירה את הקלסיקה הישראלית להנאת המאזינים, ועושה הכול כדי לשמר את שורשי המוסיקה העברית ולחלוק כבוד לדורות המייסדים שלה.
האזינו ל'שבת עברית' אצלנו באתר. בכל מקום ובכל זמן שרק תרצו. בלי דיבורים, בלי פרסומות – ובכל הכבוד למוסיקה.
לעוד תוכניות של 'שבת עברית' לחצו כאן.
עריכה: מיכל קדוש