עתיד מזהיר
עם ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי

מה אני, אני גם בן אדם

חושבים שתחומי העניין שלכם מחוץ לעבודה נשארים שם? • להפך • ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי, ולצדן יפעת גולן מ־HP אינדיגו, על העובד השלם • פרק 05


טייטלים. תופעה שהפכה לנפוצה הרבה יותר בענף ההייטק, ובה זוכים העובדים למן שם מפוצץ המגדיר את תכולת תפקידם בחברה. אך מה יש בעולם שמעבר? האם עובד הוא תמצית הטייטל המקצועי שלו? התשובה לכך היא כמובן לא, אך חשוב לדעת מדוע חייבים העובדים לזכור שהם הרבה מעבר לאדם שעושה את עבודתו וזוחל בפקקים. אז איך נסגל לעצמנו חשיבה הוליסטית כזו? כל זאת ועוד בפרק החמישי של עתיד מזהיר, הפודקאסט בהגשתן של ניל"י אלקובי ומלי אלקובי, בו אירחו השתיים את יפעת גולן מחברת 'HP אינדיגו' וניסו יחדיו למתוח קו בין עולמנו המקצועי לאישי. 

"לפני כמה שנים עבדתי באיזשהו ארגון ודיברו על כך שרוצים לפרגן לעובדת מאוד נאמנה ומסורה", שיתפה ניל"י. "המנכ"ל אמר בתגובה שייתנו לה טייטל. סיפור הטייטלים שהיה סוג של הגדרה מתחיל להיסדק, אני חושבת שיעריכו את הטייטל פחות ממה שהעריכו פעם, כי היום אנחנו יותר מסתכלים על אנשים, על מיומנויות ועל ערך מוסף יחסי שהעובד נותן למקום העבודה. הקשר בין הגדרת התפקיד לבין העובד עובר סוג של מהפך. העניין הוא לא הטייטל, אלא הקשר בין מי אני ומה הערך המוסף שאני יכולה להביא לארגון לבין היעד אליו רוצה הארגון להגיע, וכל זאת בהקשר של הסביבה שבתוכה אני עובדת. העולם מתנפץ לרסיסים בקטע של הגדרות". 

בתגובה, השיבה מלי: "אני חושבת עלינו כבני אדם, כמה קשה לנו להפריד בין הזהות ברמת הטייטל לבין עצמנו. אני רוצה להתחבר באמת לתחזית שהפורום הכלכלי העולמי נותן לכולנו, שאומר לארגונים, למנהלים ולמנהלות, שכשאנחנו  מתייחסים לעצמנו וגם מגייסים אנשים לתפקידים, בואו ננסה להתייחס אליהם כבני אדם ולא כטייטלים. אם אני באמת רוצה לדאוג גם לעצמי וגם לאנשיי, אני צריכה להסתכל על עצמי כאל אדם שלומד דברים חדשים, שיכול להיות יותר גמיש במחשבותיו וביכולותיו".

"אני כבר לא רק עובד, אני בן אדם בעולם"

"כמו הארגון, שהוא באמת חדשני וחשוב לו באמת להיות מעורה בטרנדים העכשוויים, אני חושבת שזה גם מה שאני משתדלת להביא, ולא להמשיך ולעשות עוד מאותו הדבר אלא באמת לחשוב איזה ערך אני יכולה להביא שלא היה פה קודם, משהו שההסתכלות שלו תשנה את התרבות הארגונית", הסבירה גולן כיצד היא מיישמת את ערך החיבור לאדם השלם הלכה למעשה. "שילוב התשוקה שלנו במשהו שאנחנו נורא אוהבים לעשות ובצרכי הארגון זה הניצחון הגדול, שאחריו אוכל לומר שעשיתי את שלי. יש גם משהו בהסתכלות ההוליסטית על היכולות של עובדים גם בחייהם האישיים. התשוקה הזאת לעשות, לטעום ללמוד, ולהתפתח בכל מיני דברים ולא להישאר רק מי שאני לפי הגדרת התפקיד, זה באמת מיישר קו, כי זה הופך את החוויה שלנו לרציפה. כך אני כבר לא רק עובד, אני בן אדם בעולם". 

את דבריה, סיכמה יפעת בחזרה אחורה אל היום בו הגיעה למקום עבודתה הנוכחי ב־HP אינדיגו. "בריאיון הראשון בחברה, שאלתי את המגייסת מה יהיו משימות הליבה של התפקיד", שיתפה בהתרגשות. "היא השיבה 'תגידי לי את', וזה היה באמת משהו שהלך איתי. באותו רגע הם קנו אותי לגמרי וגם הבנתי את רמת החופש והעוצמות, זה אומר שיש כל כך הרבה לעשות. לא הכתיבו לי משימות, הכול נבנה ביחד וזה משהו שלא הכרתי".

וכיום, מנסה יפעת גולן לעשות בדיוק אותו דבר. "אחד הדברים שעשינו לאחרונה הוא להסתכל אילו תפקידים מהווים פלטפורמה של חשיפה מקסימלית לכל מיני יכולות שמאפשרות לך באמת לעשות הרבה תפקידים אחרים בארגון. אנחנו שם בשביל לעזור לזה לקרות ולא רק בשביל לומר לעובד ללמוד, לעשות תואר או לקחת קורס מקצועי. כשאתה בסביבה שיש בה אמון, סומכים עליך, מעצימים אותך, נותנים לך את האפשרות לקחת החלטות, יש איזשהו מרחב טעות שהוא גם נורא חשוב".

אז תאמינו בעצמכם, זכרו שאתם הרבה מעבר לדמותכם המקצועית שמסיימת את היום ומתכוננת ליום חדש, אלא מכלול התכונות, היכולות, התחביבים, תחומי העניין ודפוסי החשיבה שלכם. כשאתם קמים לעוד יום עבודה, קחו את כל אלה איתכם, ותנסו להבין איך אתם משתמשים בהם כדי להיות עובדים טובים יותר. זה הולך להשתלם לכם בלי שצפיתם. 

עריכה: ירדן חדד ומיכל קדוש 

20/03/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עתיד מזהיר
עתיד מזהיר  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris