עתיד מזהיר
עם ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי

הלם, תרבות

האפי האוור? חמישי פיצה? • לבוש מחויט בלבד? • לא מקרי • ניל"י גולדפיין, מלי אלקובי וגליה אלוני מ־EY על סוד התרבות הארגונית • פרק 14


חבר טוב שלכם מהצבא, סיפר לכם באחת משיחותיכם בעת האחרונה שבכל יום חמישי, מקום העבודה שלו מארגן ארוחת צהריים משותפת. חבר אחר, המועסק במערכת שונה לגמרי, התלונן על קוד הלבוש הקפדני. למסורת, למנהגים מסוימים, לאינטראקציה כזו או אחרת, ואפילו להחלטה לפתוח את השבוע באכילת גלידה, יש שם משותף - תרבות ארגונית. בפרק הארבעה עשר של 'עתיד מזהיר' בהגשת ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי, המנתח את התמורות שעתיד לעבור עולם העבודה, אירחו השתיים את גליה אלוני, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת EY, ויחד ניסו להבין מהי תרבות ארגונית הלכה למעשה, וכיצד היא משפיעה גם מתחת לפני השטח. 

"תרבות ארגונית זה נשמע כבד, אבל עולם העבודה כל כך משתנה, כך שסקר שראיתי לאחרונה מצא שעובדי דור ה־Y וה־Z דירגו תרבות ארגונית כיותר חשובה מכסף", סיפרה מלי. "בעצם מדובר בערכים, בנורמות, בקוד ההתנהגותי ובמוניטין שיש לארגון".

בתגובה, הוסיפה ניל"י: "זה בעיקר מה שקורה בשטח, סוג של תרבות או חוסר תרבות, זה מה שקורה. אני רוצה לומר לארגונים שמקשיבים לנו: ארגון צריך לזכור שתרבות ארגונית יכולה להשפיע וצריך להשקיע בה. גם אם לא משקיעים בה, יכולה להיווצר תרבות ארגונית שהיא לרעה. אם לא מטפלים במשהו ונשאר ואקום, לכלוך נכנס בחריצים". 

"בשנתיים האחרונות כל שכבת ההנהלה עזבה כתוצאה מגיל פרישה, זה משהו טבעי וטוב,  אבל חשוב לומר שגם אחרי הפרישה, ה־DNA התרבותי והארגוני נשאר", שיתפה אלוני באתגר לא פשוט שנאלצה החברה לעבור בעקבות החלפת הדורות. "אנחנו לא מפחדים לטעות ומחבקים יוזמה של אנשים. העובדים לומדים שכחלק מההתפתחות שלהם,הם צריכים להשקיע בנטוורקינג כי זה הולך לוקח אותם לכל הקריירה. גם כשאתה עוזב את הארגון, העזיבה נעשית בצורה טובה ומושלמת ואנחנו מלווים אותם". "אחת המיומנויות החשובות ביותר בעולם החדש באה לידי ביטוי במשפט "זה לא מה אתה יודע, זה את מי אתה מכיר", וזה כמובן הנטוורקינג", הסכימה גולדפיין. "איסוף הקשרים לאורך כל הדרך ולדעת ממי כדאי לקבל מידע ובמי כדאי להיעזר, זו מיומנות חשובה מאין כמותה".

"ה־DNA נשאר למרות שההנהלה עוזבת"

הנטוורקינג, לדבריה של גליה, הוא אבן דרך מרכזית בהצלחת החברה. בהמשך השיחה, הדגישה: "אנו פוגשים את המועמדים עוד באוניברסיטה, וכבר מסבירים להם על הנטוורקינג. הם מבינים כמה זה משמעותי, זה מסר מאוד ברור וזה טבוע ב־DNA התרבותי. התרבות הארגונית כל כך נוכחת, כך שה־DNA נשאר למרות שההנהלה עוזבת. כן השתנו דברים, אני חושבת שזה כתוצאה מהדור החדש. בעבר היו שיחות שמהן היינו מקבלים פידבק, והיום יש פורמטים יותר מסודרים כמו 'קפה עם', 'הסלון עם', כל מיני רעיונות דרכם השכבה הבכירה שומרת על עצמה מעודכנת יותר".

"התרבות הארגונית מתאימה לסט הערכים של העובד", סיכמה גליה אלוני, סמנכ"לית משאבי אנוש ב־EY, "אם יש התאמה אז יש התאמה ואם אין התאמה אז אתה יכול למצוא את עצמך לא נשאר באותו המקום, וזו יכולה להיות חוויה לא כל כל נעימה. הכי חשוב זו הצלחה, תבין את הקוד של הארגון". 

עריכה: נויה חסון ומיכל קדוש 

29/05/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גרפיקה: אלון כץ
Paris