עתיד מזהיר
עם ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי

אין הר גבוה מדי

נתקלתם בתקרת זכוכית שהגבילה אתכם בדרך לפסגה? • ניל"י גולדפיין, מלי אלקובי וריקי בקפיין מתנובה על הדרך להעלימה • פרק 16


תקרת זכוכית. צמד מילים שנוטים להשתמש בו בעיקר סביב סיפורי סינדרלה, על האנשים שהצליחו להגיע למחוז חפצם כנגד כל הסיכויים. אך האם תקרות זכוכית הן גזרות גורל, גם בעולם שהופך גלובלי וקטן יותר ויותר הודות לתמורות הטכנולוגיות? בפרק השישה  עשר של 'עתיד מזהיר' בהגשת ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי, החושף את החידושים שעובר בימים אלה עולם העבודה, שוחחו השתיים עם ריקי בקפיין, מנהלת פיתוח ארגוני, הדרכה וגיוס משאבי אנוש במטה תנובה ישראל, ויחד ניסו להבין מדוע גם בישראל של 2023 קיימת תקרת זכוכית, וכיצד ניתן לטשטש אותה ככל הניתן. 

"זו שאלה עד כמה אנחנו יכולים לשבור את תקרת הזכוכית של עצמנו", פתחה מלי. "הפסיכולוגית קרול דווק הייתה מאוד סקרנית להבין בבתי ספר בארה"ב מהו המרכיב המרכזי שגורם לתלמידים להצליח יותר מאחרים. היא זיהתה שני קצוות: כאלה שמאמינים שיותר קשה להם להצליח ופחות מאמינים בעצמם, וכאלה שמאמינים שהם יכולים להשתפר". "על הסרט 'הפנתר השחור' של מארוול עשו הרבה מחקרים, כי בסרט הזה השחורים טובים והלבנים רעים, והאישה הנחשבת בסרט היא הנסיכה, שהיא אישה שחורה, צעירה, מדענית, יפה, והדמות שלה ייחודית", הוסיפה ניל"י. "גילו לאחר הסרט שהרבה ילדות אפרו אמריקניות הבינו שאפשר. אתה לא יכול להיות מה שאתה לא יכול לראות, וחלק מהתפקידים שלנו זה לייצר את הדוגמה לדורות הבאים, כי אם יראו אותנו הם יוכלו לשאוף יותר גבוה".

"קיבלנו 17 שגרירים מטורפים שלנו"

בתגובה, שיתפה בקפיין: "מה שפחות יודעים על תנובה זה עד כמה היא מחוברת לפריפריה הישראלית. אנו גאים על כך. בחברה יש מימון לימודים במשך שנים ארוכות, וכל עובד ייצור שנכנס לתנובה יכול לבוא וללמוד הנדסת מכונות. גילינו שיש לא מעט חסמים. נשמנו עמוק, ואמרנו 'כמו שכל ילד צריך מישהו שיהיה האדם שיראה את הפוטנציאל, נפתור את החסם וחסם ונייצר משהו אחר'. ברמה הבסיסית אמרנו לעובדים 'אנחנו מורידים את הדאגה, מממנים באופן מלא גם את הלימודים וגם ימי העבודה. לא תאבדו את התשתית החברתית, נעשה הכול'. זה עולה הרבה מאוד כסף אבל עבורנו זה שווה. קיבלנו 17 שגרירים מטורפים שלנו, עם המון אש בעיניים, שפרצו את תקרת הזכוכית שלהם, אנשים השראה לאנשים אחרים. 

"היום אנו מבינים מה צריך לעשות אחרת בשביל שעובדים יהיו מסוגלים לפרוץ את תקרת הזכוכית שלהם, לממש את הפוטנציאל האמיתי", הוסיפה. "ההתייחסות לאנשים צריכה להיות כאל הון, והון צריך להשביח. יש לך הון בארגון, במקום ללכת לגייס, קח את האנשים הקיימים, תעשה להם תהליך כמו שעושים בסטארט אפים, ותביא אותם לממש את התפקידים שאין לך. זה עולה כסף אבל הוא מחזיר את עצמו. אנחנו באמת מאמינים שהדבר הזה מביא ערך". 

את השיחה, סיכמה אלקובי: "הדבר הזה מאוד חיובי כי להאמין בעצמנו וגם שיאמינו בנו יכול מאוד לעזור, אבל זו מיומנות שאנחנו צריכים לפתח אותה. בסוף זה עניין של התמדה, תאמינו בעצמכם, תשביחו את עצמכם וזה שם המשחק בעולם העבודה החדש".

עריכה: שני רומנו ומיכל קדוש 

08/06/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גרפיקה: אלון כץ
Paris