שר הביטחון לשעבר וחבר הכנסת מטעם מפלגת "קדימה", מסביר מהן ההשלכות של ההפיכה במצרים על ישראל וטוען כי לישראל אסור להתערב בנעשה: "האינטרס שלנו זה שהסכם השלום ישמר"
ההפיכה במצרים שהובילה להדחתו של הנשיא מוחמד מורסי, מעלה תהיות רבות בנוגע להשלכות של הדחתו על עתידה של מדינת ישראל. חגי גולן שוחח הבוקר (ה') עם שר הביטחון לשעבר שאול מופז, וניסה להבין כיצד ישראל תושפע מהמהלך.
בשנים האחרונות הצמרת הפוליטית במצריים עוברת רעידת אדמה קשה ודרמטית. לאחר הדחתו של מובארק עקב כישלונו בתחום הכלכלי, ובחירתו של מורסי בתקווה שיביא למהפך, הובל העם המצרי לחוסר יציבות בעייתי. עכשיו נראה שהעם המצרי מוכן לגשת לבחירות נוספות, לאחר שפעלו להדיח את הנשיא הנבחר שלא הצליח 'לספק את הסחורה'. מופז: "העם המצרי אמר דבר אחד. הם רוצים להיות עם חופשי ושמישהו ידאג לענייני הציבור, וברור לחלוטין שהרחוב קובע את סדר היום."
כשמוחמד מורסי עלה לשלטון הובעו חששות מכל עבר לעתידה של מדינת ישראל ולמימוש הסכם השלום בינינו לבין מצריים. ממשלת ישראל נשמה לרווחה כשנוכחה לגלות שההסכם בין המדינות נשמר והאינטרס הישראלי כמעט לא נפגע ושיתוף הפעולה אף גבר. אך השאלה היא אם צפויה הרעה עכשיו שמורסי כבר לא הנשיא. "זה מוקדם מדי להעריך", אמר מופז, והבהיר שחשוב שמדינת ישראל בימים קריטיים אלו תימנע מלהתערב בענייניה הפנימיים של מצריים.
האחים המוסלמים שחיכו בסבלנות 80 שנה כדי לבסס את מעמדם בשלטון, ספגו מכה קשה מהעם המצרי. המכה הקשה מהווה השפעה ברורה גם לשלטון החמאס עקב הקשר החזק שלהם לאחים המוסלמים. מופז הזהיר בשיחתו עם גולן, שהאחים המוסלמים לא ידועים כשאנשים שמוותרים בקלות, וסבלנות זו התכונה שהכי מאפיינת אותם: "יש כאן תמרור אזהרה מאוד ברור. איש לא יודע לומר כרגע כיצד הם ינהגו בתקופה הקרובה, ואני סבור שהם עדיין לא אמרו את המילה האחרונה."