עמוס רולידר: "הורה שמשתמש הרבה בסמארטפון - הסבירות שישכח את ילדיו גבוהה יותר"

פרופסור עמוס רולידר, ראש המחלקה למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית כינרת ומגיש התכנית 'אסיפת הורים' בערוץ 2, מפרט את הסיבות שגורמות להורים נורמטיבים לשכוח את ילדיהם, ובהמשך דרור גלוברמן, מגיש התכנית 'אנשים' ועורך 'מאקו דיגיטל', מספר על האפליקציות שמטרתן למנוע מקרים נוספים שכאלה



ליאת בלכטובסקי מלכא

מקרי המוות האחרונים של הילדים שנשכחו על ידי הוריהם במכוניות לא יורדים מסדר היום. מומחים רבים ניסו לנתח את דפוס ההתנהגות של ההורים שנהגו ברשלנות וגרמו למוות האכזרי של הדבר שאמור להיות הכי חשוב עבורם ודנו בשאלה האם ראוי להעניש אותם, והורים רבים נזעקו ותהו אם גם להם זה יכול לקרות.



פרופסור עמוס רולידר שנתפס בעיני רבים כאסמכתא לענייני הורות הביע את דעתו על סוג ההורים ש"מועדים יותר לפורענות" - "ב-48 שעות האחרונות אנחנו שומעים שלכל אחד מאיתנו זה יכול לקרות והסטטיסטיקה העולמית אכן מוכיחה את זה, אבל יש כאלה שזה יכול לקרות להם יותר".

לטענת רולידר ישנם חמישה דפוסים שגורמים לשכחה ולרשלנות: "הורה שמשתמש כדרך קבע בטלפון החכם במהלך נסיעה הוא מועד יותר, הורה שאינו מסיע את ילדיו כבדרך שיגרה ויש לו אורח חיים קבוע במכונית כדאי שיתרכז יותר ויהיה מרוכז בדבר הנפלא שנמצא איתו, הורה שנוהג להשאיר את הילד במכונית כשהוא מבצע סידורים מהירים,הורה לפעוט עד גיל 3 שנוהג להירדם במהלך הנסיעה, והורים שאינם נוהגים לשוחח ביניהם במהלך היום. כל אלו הופכים את אלה ליותר מועדים".

פרופסור רולידר הסביר את הסיבה להלם ולהתעסקות הבלתי פוסקת במקרים "התנאים הם שכיחים ולכן הדיסוננס בין הטירוף 'אני אשאיר ילד שלי' לבין האופציות שזה יקרה כל כך משגע. ענישה היא בעייתית וגם הסברה לא מועילה חד משמעית. הסברה היא נהדרת למסביר, מוציאים מיליונים אבל ההשפעה שלה היא אפסית צריך ללמד הורים לעבוד אחרת."

אז איך אפשר להימנע מהנורא מכל? לדברי רולידר- "עצת זהב- כל בוקר שקמים לתאם מטלות- לוודא מי עושה מה. להשתמש בכל הטכנולוגיה החדשה, שים סטיקר פתק משהו, תשים בסמארטפון הודעה שתבלבל לך את המוח לכל השבוע- האם שמת את הילד. אנחנו צריכים לסגל הרגלים אחרים שיהפכו את זה כמעט לבלתי אפשרי".

הורים שהתמלאו בחרדות ומחפשים עזרים טכנולוגים שיוכלו למנוע מהם לשכוח את הילד מאחור, יוכלו להיעזר בטיפים שהעניק דרור
גלוברמן עורך 'מאקו דיגיטל'. גלוברמן סיפר על האפליקציות השונות שמתריעות על ילד שנשכח: "קיימים מספר אמצעים טכנולוגים שיכולים לעזור- אפליקציית מחשבון דלק שברגע שאתה עוצר את הרכב היא מקפיצה התראה- 'איפה התינוק שלך', ואפליקציית 'מי בא לגן',
עבור הגננת, שבודקת מי לא היגיע לגן. ישנם גם חיישנים שמזהים מצבי חירום, מתריעים בסלולר ושולחים התרעה למוקד מאויש. ויש מערכת לרכבי הסעה עם מתג בסוף הרכב שמחייבת את הנהג ללחוץ עליו בדרכו החוצה ולעבור בכל האוטו".

שניים מתוך שלושת המקרים האחרונים היו של אבות שסיימו משמרת לילה. הסחת הדעת שגרמה להורים לשכוח את ילדיהם כנראה הייתה
שילוב שנגרם מעייפות בגלל העבודה או התעסקות במכשיר הסלולארי. אורח חיינו שהפך להיות מהיר ותלוי טכנולוגיה גורם לנו לאבד ריכוז ולחיות ב"מציאות אלטרנטיבית", למרבה הצער ילדינו הם אלו שנאלצים לשאת בתוצאות.

16/07/2013

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris