ניצן חן, שננזף על-ידי הרב עובדיה יוסף ז"ל ואף חיבר בעבר את הביוגרפיה 'מר"ן עובדיה יוסף', מספר על המהפכה שחולל הרב בעולם הפוליטיקה
אתמול (ב') הלך לעולמו הרב עובדיה יוסף, מנהיגה הרוחני של ש"ס. הרב, שנחשב לאחד מגדולי הדור החרדיים, חולל במהלך חייו מהפכה בעולם הדתי חרדי, קבע פסיקות מהפכניות והיסטוריות אך יחד עם זאת גם יצר לא מעט שערוריות. מאות אלפים ליוו את המר"ן בדרכו האחרונה בלוויה הגדולה ביותר שידעה מדינת ישראל, וכך במותו איחד הרב אנשים מכל שכבות האוכלוסייה - חרדים וחילונים, ספרדים ואשכנזים, מבוגרים וצעירים, שהגיעו לחלוק לו כבוד אחרון.
העיתונאי ניצן חן, כותב הביוגרפיה 'מר"ן עובדיה יוסף', ניתח את דמותו המורכבת של מנהיג ש"ס וסיפר על דרכו: "המהפכה שהוא עשה הייתה בראש וראשונה בחיים האמיתיים. כולם זוכרים לו שהוא התיר 1,000 עגונות במלחמת יום כיפור, כשהקולגה האשכנזית שלו הרב גורן, שהיה אז באמת גדול בתורה, אמר שעל פי ההלכה זה אסור והרב עובדיה היתיר אותן, וכך אלף עגונות יכלו להינשא בשנית." חן תיאר את המהפכה הספרדית שחולל עובדיה יוסף בעולם החרדי אחרי שנים בהן דחקו האליטות האשכנזיות את עולם ההלכה הספרדי לשוליים: "המהפכה הספרדית בראש ובראשונה באה לידי ביטוי בעובדה שהרב עובדיה לא ספר את הרבנים האשכנזים ממטר. בגיל 17 כתב הרב את ספרו ההלכתי הראשון בענייני תרומות ומעשרות, ובהקדמה הוא כתב 'אני יודע שנועדתי לגדולות, ואף על פי שיאמרו אנשים שאני יהיר אני מתכוון להחזיר עטרה ליושנה'. זה קרה 40 או 50 שנה לפני שקמה ש"ס. הוא היה מכוון מטרה לכופף את כל ההלכה על פי ההלכה הספרדית."
במשך שנים ארוכות נהגו החרדים האשכנזים לזלזל בפסיקותיו של עובדיה יוסף אך לאורך השנים הפכה החשדנות לכבוד רב והם קיבלו אותו לחיקם. "שנים האשכנזים זלזלו בו ובפסיקותיו והיו תקופות שאפילו שרפו את ספריו", אמר חן, "אמש היה צדק פואטי, נהניתי לראות את הרבי מגור ואת הרב אויערבך יושבים במכוניותיהם ונותנים כבוד אחרון למר"ן, לאותו חכם עובדיה שהוריהם וכל הרבנים האשכנזים במשך שנים זלזלו בו".
באפריל 99' חווה ניצן חן עצמו היתקלות לא נעימה (בלשון המעטה) עם הרב, כאשר במסיבת העיתונאים שערכה מפלגת ש"ס זכה ממנו לקריאה האלמותית 'צא בחוץ': "זו הייתה סצנה בשידור חי כשבעצם השתמשו ברב כתפאורה. אני שאלתי את הרב שאלה לגיטימית - האם על פי דין תורה אריה דרעי זכאי, ואז פתאום הוא קלט שהוא נמצא במסיבת עיתונאים ולא בדרשה, וזה קודים התנהגותיים אחרים". אך למרות התקרית המביכה, זוכר העיתונאי לעובדיה יוסף חסד נעורים: "אני מכיר אותו מגיל 5 כי הייתי בא עם אבי לדרשותיו. בעיניי הוא בראש ובראשונה דמות של חכם ספרדי מפעם, שמצד אחד שומר על המסורת ועל מורשת בית אבא, מי שהעבר כן חשוב לו, אבל מצד שני הוא העז לסתור את דעות קודמיו ולהשתמש ביכולות שלו כדי לפתור בעיות. הוא החמצה גדולה, הוא אישיות ששוברת שוויון. הקטע הפוליטי גרם נזק לתדמיתו, הוא נאלץ להתפשר יותר מידי, הוא חשש ממה שיגידו עליו בגלל הקטע הפוליטי. היה לנו פה מנהיג רוחני שהעז להצעיד את ההלכה שדי קפאה על שמריה בשנים האחרונות, להתמודד טוב יותר עם המודרנה, ובלי הפוליטיקה היינו אולי במקום אחר."