ח"כ סתיו שפיר: "האוצר משתמש בקופה של הביטוח הלאומי כסוג של קופה קטנה"

האם יום אחד ייגמר כספו של המוסד לביטוח לאומי? ח"כ שפיר, חברה בוועדת הכספים של הכנסת, טוענת שבני דורה לא יוכלו להיעזר בביטוח הלאומי בעת הצורך ובהמשך פרופסור שלמה מור יוסף, מנכ"ל הביטוח הלאומי, מגיב לדברים - "יש לנו שחיקה פיננסית"


אפרת קורמן 

וועדת הכספים של הכנסת העבירה לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק, שנועדה למתן את העלאת הפרשות המעסיקים לביטוח הלאומי.

ח''כ סתיו שפירח"כ סתיו שפיר, החברה בוועדת הכספים, אמרה כי הביטוח הלאומי מאבד מחסכונותיו ונכנס לגירעון: "תוחלת החיים בישראל הולכת וגדלה, ומצד שני, יש שחיקה ממושכת בשכר הממוצע במשק, שתקוע כבר שנים ארוכות. כתוצאה מכך בעוד 30 או 40 שנה לא יהיה יותר כסף בביטוח הלאומי".

במסגרת עבודתה בוועדת הכספים, הופתעה ח"כ שפיר לגלות, כי האוצר משתמש בקופת הביטוח הלאומי כ"קופה קטנה": "רק בחודש האחרון העביר משרד האוצר כמעט מיליארד וחצי שקלים מעודפי הביטוח הלאומי לתקציב הביטחון".

לדבריה, כבר היום, הקצבאות מאוד נמוכות: "היום, קשיש שלא חסך לפנסיה, מסתפק בקצבה של 2400- 1800 שקלים לחודש, סכומים שלא יכולים להחזיק חיים נורמאליים. המצב הזה הולך ומחמיר. בני דורי לא יכולים לסמוך יותר על כך שיקבלו קצבת זקנה כשיזדקקו לה. התקווה היא שמישהו דואג לדורות הבאים וחושב מה יהיה פה עוד 30 שנה אבל מסתבר כי הדבר הזה לא נמצא בסדר עדיפויותיה של הממשלה".

מנכ"ל הביטוח הלאומי: "רק שלא יגמר הכסף"

הפרופסור שלום מור יוסף, מנכ"ל הביטוח הלאומי, לא הרגיע את המצב: "למעשה, ח"כ שפיר מייצגת את עמדת הביטוח הלאומי. לא נותר לנו אלא להאמין לאוצר. הם חושבים שזה מס? אני לא חושב ככה. לדעתי זו הוצאה של האזרח ושל המעסיק".

לדבריו של פרופסור מור יוסף, לפני פחות משנה לקחו 3 וחצי מיליארד שקלים מקצבאות הילדים: "אנחנו לא רוצים שיקרה מצב שיעשו את זה גם לקצבאות הזקנה. אנשים בונים על הקצבה הזו ומפרישים אליה כסף במשך עשרות שנות עבודה. אנחנו לא רוצים שייווצר מצב שייגמר הכסף".

עוד ציין, כי הוועדה צריכה לקבע את העניין כך שאי אפשר יהיה לגעת בקצבאות הזקנה, בגלל מצוקה קצרת טווח.

משרד האוצר: "לא תהיה פגיעה בזכאים"

תגובת משרד האוצר: "למהלך שאישרה הממשלה אין השפעה אקטוארית (עתידית) משמעותית על המוסד לביטוח הלאומי. דמי הביטוח הלאומי מהווים מס לכל דבר עבור המעסיקים והעובדים, והעלאתו במתווה מדורג יותר תסייע לצמיחה במשק ותעודד תעסוקה.

הפחתת המס משפיעה הן על הכנסות המדינה והן על הכנסות המוסד לביטוח הלאומי. חשוב לזכור כי קצבאות הביטוח הלאומי משולמות בהתאם לזכאות, ולכן לא תהיה פגיעה בזכאים".

19/01/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris